merhaba arkadaşlar. 2006 dizel punto kullanıyorum. depo ışığı yandıktan sonra depoyu fullemeyi düşünüyorum. depoyu ve egsozu temizlemek için hangi katkıyı önerirsiniz?
Printable View
merhaba arkadaşlar. 2006 dizel punto kullanıyorum. depo ışığı yandıktan sonra depoyu fullemeyi düşünüyorum. depoyu ve egsozu temizlemek için hangi katkıyı önerirsiniz?
Würth, berner, tunap....diğerleri hikaye yarım depoya konacak uzun yol yapılacak biraz devir çevirelecek....
Bence hiçbir katkı kullanmayın. Bunu yetkili servisler de dile getiriyor. Çünkü o katkıların birçoğu motora zarar veriyor. Pazarlama tekniği ile kullanıcılar yanıltılabiliyor. Yine de takdir sizin. Forumda katkı kullanıp memnun kaldığını söyleyen de var kullanıp "hiçbir fark hissetmedim", "keşke koymasaydım" diyen de var.
Bunun yerine carbon clean yaptırabilir veya nitro, ultraforce gibi akaryakıt firmalarının katkılı yakıtlarını kullanabilirsiniz.
Shell nitro mu?
arabayı aldığım kişide shellden kullanıyordu. açıkçası değiştirmeyi düşünmüyorum. bende shellden alıcam. her istasyonda nitro+ bulmak mümkün değil mi?
?
Elbette mümkün Erdem Bey. Fakat siz yine de İzmir gibi bir şehirde sürücülerin yoğun olarak kullandığı merkezi, güleryüzlü hizmeti sunan temiz bir istasyonu bulabilirseniz daha sağlıklı olur. En azından uzun yıllar hem yakıttan hem hizmetten memnun kalabileceğiniz bir istasyondan akaryakıt alırsınız.
Belirtilen sartlari uyduktan sonra katki kullanmanin zarari olmaz. Carbon clean dediginizde de bu katki maddesi kullaniliyor. Wurth, berner gibi firmalar katkidan kaynaklanan zararlari karsiliyor. Ki dava actiginizdada kazanirsiniz. Belli araliklarda kullanmak faydalidir. Bu urunlerden milletin ne beklentisi varda ise yaramadigini belirtiyor. Depoya dokulen bir maddenin motoru tertemiz yapmasi mi bekleniyor. Carbon clean den sonra bile anlasilmaz cogu zaman fark. Mesela ben fuelsave kullaniyordum. Aracida tasarruf icin dusuk devirde kullandim hep hafif duman yapmaya basladi. Berner in urununu kullanmistim. Dumani kesti hemen. Sonrasinda total excellium kullanmaya basladim hala dusuk devirde kullanirim araci yaklasik 14 bin km oldu duman falan yok. Aracta boyle durumlar yoksa kullanmayin.
arkadaşlar peki, würth marka enjektör temizleyicisini kullandık diyelim , yakıt bittikten sonra mazot filtresi ve motor yağı değiştirilmesi gerekir mi?
Bu işin başı Carbon clean, sonra bu katkılar ve kişisel görüş ve bazı dizel motor tiplerinde tecrübe ile sabit katkılı mazotlar, ultraforce, nitro vb adlandırılan her zaman enjektörlere uzun vadede zarar verir mazot ne kadar yağlı ise o kadar iyidir..
würth bu konuda 1 numara yarım depoya atıp devirli kullanırsanız farkı hissedersiniz.
Berner i wurth ten daha cok onerirler. Ayrica bir sise katki dolu depoya konur. Sise uzerinde de yazmaktadir.