160000 triger zincir seti degisimi
Merhaba arkadaslar aracim 160000 i gecti triger zincir setini degistirmem gerekiyor mu kimi daha var ses gelene kadar devam et diyo ne yapmam gerekiyo acil yardim birde yetkili veya ozel servis onerebilecek var mi istanbul anadolu yakasindan uygub fiyata bakip yapacak
Cevap: 160000 triger zincir seti degisimi
değişmekte fayda var yazın değiştim ben ses falan yoktu ama yaşından dolayı önlem almak istedim. trigeri değiştiğim ve herhangi bir arızada gittiğim özel servis var özelden yazıyım dilerseniz gidersiniz ben çok memnunum işçilikten, parçayı zaten biz alıyoruz
Alıntı:
giresunlusoner Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba arkadaslar aracim 160000 i gecti triger zincir setini degistirmem gerekiyor mu kimi daha var ses gelene kadar devam et diyo ne yapmam gerekiyo acil yardim birde yetkili veya ozel servis onerebilecek var mi istanbul anadolu yakasindan uygub fiyata bakip yapacak
Soner Bey, aracınız kaç yaşında?
Alıntı:
Mert34 Nickli Üyeden Alıntı
değişmekte fayda var yazın değiştim ben ses falan yoktu ama yaşından dolayı önlem almak istedim. trigeri değiştiğim ve herhangi bir arızada gittiğim özel servis var özelden yazıyım dilerseniz gidersiniz ben çok memnunum işçilikten, parçayı zaten biz alıyoruz
2010 model, 112.000km'deki dizel bravo'nun triger zincirini değiştirmek gerekli mi yoksa beklenebilir mi? 160.000km'de değişiyormuş çünkü
Alıntı:
mehmetheleloy Nickli Üyeden Alıntı
2010 model, 112.000km'deki dizel bravo'nun triger zincirini değiştirmek gerekli mi yoksa beklenebilir mi? 160.000km'de değişiyormuş çünkü
"Yıl olarak 6 yıllık ömrünü doldurmuş, değiştirin" şeklinde yorum yapan arkadaşlarımız eminim olacaktır da bu kullanım kitapçığı verisi tabi. Yine aynı kitapçığa göre 160.000 km.'ye kadar da ömrü var. "Hangisi önce dolarsa" şeklindeki yorum da burada geçerli tabi :D En güzeli yetkili servise bakıma gittiğinizde kontrol ettirmeniz. Çünkü forumda aracı 155.000 km.'de olup da araç yaşı da 9 olan bir arkadaşımız daha yeni yeni değiştirmeyi düşünüyor :)
Alıntı:
occupyist Nickli Üyeden Alıntı
"Yıl olarak 6 yıllık ömrünü doldurmuş, değiştirin" şeklinde yorum yapan arkadaşlarımız eminim olacaktır da bu kullanım kitapçığı verisi tabi. Yine aynı kitapçığa göre 160.000 km.'ye kadar da ömrü var. "Hangisi önce dolarsa" şeklindeki yorum da burada geçerli tabi :D En güzeli yetkili servise bakıma gittiğinizde kontrol ettirmeniz. Çünkü forumda aracı 155.000 km.'de olup da araç yaşı da 9 olan bir arkadaşımız daha yeni yeni değiştirmeyi düşünüyor :)
Birader yeni bir araç aldı da sıkıntı olmasın diye sordum, henüz trigeri değişmemiş. 120.000km bakımında eksikler giderilir.
Benim tavsiyem 150000 km yapmış bir aracın trigeri değişmesi gerekir. Metal yorgunluğu ve esnemesi yüzünden ses yapmasada her an kopabilir. Onun için değiştrimekte fayda var. Tabi triger değişince Devirdaim ve yağ pompasıda dğiştirilebilir. masraf biraz fazla olur ama kafanızda rahat olur.
Alıntı:
occupyist Nickli Üyeden Alıntı
Soner Bey, aracınız kaç yaşında?
2011 model aracim
Alıntı:
giresunlusoner Nickli Üyeden Alıntı
2011 model aracim
O takdirde km. dolduğu için Volkan Bey'e kesinlikle katılıyorum. Değiştirmelisiniz. Km. değil de yıl dolsa idi sadece kontrol edilip devam da edilebilirdi.
Son zamanlarda değiştireen yada güncel maliyetini bilen foruma yazabilirse, yada çeşitli yerlerden alınan fiyatları çok yararlı olur.
farklı farklı fiyatlar söyleniyor
2007 model aracım 185 bin km de ve daha da değiştirmedim kafam rahat :-)
D6603 cihazımdan gönderildi
Bn aracı yeni aldım. 2006 multijet 79. 000 de. 90Hp. 6 ileri.. grande punto.
Trigerleri zincirmi bunlarn. 10 yaşında ama 79 binde..
yetkili servis 5 yıl veya 160.000 km diye belirtiyor . forumda 160.000kmden öncede zincir kopartan araçların konularıda var . 160.000kmden dahada uzun kopmayan var . sans işi koparsa masrafı daha çok .