Dikkat 1 Aralık'ta başlıyor! 519 TL cezası var
https://img7.mynet.com/ha8/t/trafik6.jpg
Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık Salı günü başlıyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik"e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira ceza uygulanacak.
Kaynak: mynet.com | Haberin devamı...
Cevap: Dikkat 1 Aralık'ta başlıyor! 519 TL cezası var
bu konuda hala herkes tam olarak bilgi sahibi değil.Trafik polisleri bile:) Babam'da doblo var ama hususi.Geçen sene araştırdık sorduk birileri yük ve eşya taşımıyor diye takmasına gerek yok, birileri de ruhsatta kamyonet geçiyor diye takmak zorunda dedi. :)
Aynen doblo benim babamda da var, biz gerçi tarihi veya karı beklemiyoruz, kışa girerken takıyoruz kışlıkları, ancak böyle bir durumda polislerin ruhsata göre işlem yaptıkları %90 dır.
ticari ile hususi olması anlaşılmicak bişey değil ki
aslında tüm araçlara zorunlu olması gerek... can güvenliğim için ben taktırıyorum kışın fakat gerek yok deyip karda trafiğe çıkan adam gelip bana çarparsa ne olacak...
Gazamız mübarek ola :) Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu tartışma sürecek gibi. Benim fikrim değişmiyor. Tüm araçlara zorunlu olmalı.