Cevap: Temizlik Hakkında.
koltukları çoğu kişi aspirin diye bir ürün var onunla temizliyor...
forumda döşeme temizliği diye arama yaparsanız bir çok ürün ile temizlik yapan arkadaşın konularını bulabilirsiniz...
dışı ile ilgili ben çbs nin cilasını uygulamıştım... süper ...
Alıntı:
Scottie Nickli Üyeden Alıntı
koltukları çoğu kişi aspirin diye bir ürün var onunla temizliyor...
forumda döşeme temizliği diye arama yaparsanız bir çok ürün ile temizlik yapan arkadaşın konularını bulabilirsiniz...
dışı ile ilgili ben çbs nin cilasını uygulamıştım... süper ...
Aspirin ürününü araştırdım forum içersinde, kullanan arkadaşlar memnunlar dediğiniz gibi. (Sanırım a101 veya bim de satılıyor). Acaba arka koltukta ki su lekesini çıkarmada yardımcı olabilir mi? Siz deneyimlediniz mi ? Yada önceden denemiş olan arkadaşlar varsa desteğinizi bekliyorum :)
Yine forumda araştırmalarıma istinaden, torpido temizliği için arkadaşlar " Meguiars Shine " önermişler.
Dışı için " çbs cila " önermişsiniz. Sonax'ın turuncu renkli bir şampuanı var, süngerle güzelce yıkadıktan sonra aracı, bu dediğiniz cilayı kullanacağım öyle değil mi ?
aspirini hiç denemedim... ama evde eşim kullanıyor ve koltuklarda leke kalmadı...
çbs cilayı aracı yıkadıktan sonra kapalı garajda kuruladım... sonra fiber bezle cilayı uyguladım... uyguladıktan sonra mat oluyor... ama yeni fiber bir bezle parlatınca sonuç mükemmel...
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Şimdilik böyle bir liste yaptım ama, eklenecek şeyler illa ki vardır.
bu kadar pahalısına gerek var mı bilemedim...
Alıntı:
Scottie Nickli Üyeden Alıntı
bu kadar pahalısına gerek var mı bilemedim...
Sadece hepsiburada üzerinde ki kullanıcı yorumlarına bakarak ekledim. Yoksa satın almadım daha :) Sadece fikir almak açısından...
ben aracın iç bölümünde pek kimyasal kullanmaktan yana değilim... sonuçta o kimyasalları soluyoruz... her iki aracımda içerisini sadece nemli bezle temizlerdim...
sıvı arap sabununu tek geçerim ;) sildikten sonra cam kapı açıp kuruyunca mis...
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Haliyle ilk arabanın verdiği heves mi desek bilemedim. İleride bende illa ki arap sabununa dönerim diye düşünüyorum :)
yardımcı olabildiysek ne ala....
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
araç cilası için genellikle meguiars cleaner wax ,meguiars polish , meguiars hızlı cila kullanıyorum . ( sonax ın da hızlı cilası süper ) şimdi yeni meguiars glaze 66 aldım deneyecegim . aracım 2008 metalik gri ( titanyum gri de olabilir boya kodu 589-a) renk arası maviye dönüyor . genellikle meguiars ürünlerini kullanıyorum . araç kirli iken bile çok parlıyor . ( enson cumartesi yıkadım uzak mesafeden yeni yıkanmış gibi duruyo ) torpido sütlerini kullanma bence . kışın aracın camı daha fazla buhar yapıyor .
Bende sonax in turuncu sampuanini ve cilasini kullaniyorum torpito sutunu camin onundeki plastik parcayi ve kapi kollarini parlatmada kullaniyorum ise yariyor torpito kismini islak mendille siliyorum ben tertemiz oluyor islak bezle sildigimde kirli gibi gorunuyor
Alıntı:
ozkancavus5916 Nickli Üyeden Alıntı
araç cilası için genellikle meguiars cleaner wax ,meguiars polish , meguiars hızlı cila kullanıyorum . ( sonax ın da hızlı cilası süper ) şimdi yeni meguiars glaze 66 aldım deneyecegim . aracım 2008 metalik gri ( titanyum gri de olabilir boya kodu 589-a) renk arası maviye dönüyor . genellikle meguiars ürünlerini kullanıyorum . araç kirli iken bile çok parlıyor . ( enson cumartesi yıkadım uzak mesafeden yeni yıkanmış gibi duruyo ) torpido sütlerini kullanma bence . kışın aracın camı daha fazla buhar yapıyor .
Aracınızın modeli ve rengi birebir benim aracımla aynı :) Büyük ihtimal sonax'ın turuncu şampuanıyla, hızlı cilasını alacağım. Araç içi için meguiars ürünlerini edinebilirim fakat dışı için baya cep yakabilir..
yaklasık 3 ürünün toplam fiyatı 120-150tl arası tutuyor .
Alıntı:
ozkancavus5916 Nickli Üyeden Alıntı
yaklasık 3 ürünün toplam fiyatı 120-150tl arası tutuyor .
Kullanım sırasını nasıl yapıyorsunuz. Mesela şampuan dan sonra, sırasıyla wax, cila gibi m ? Bu konuda tam bir bilgim yok. :(
polish +wax +hızlı cila şimdi glaze aldım . polish +wax +glaze yapıcam . polish yaparsan küçük yerleri hızlı hızlı yap çabuk kuruyo zor oluyo . wax ve glaze sürdükten 15-20 dk sonra silmeye basla toz seklinde olucak . temiz bezle iki üç kat sil . aracı cumartesiden beri araç kirli ve hala parlak
Bu tur urunlerde ortam sicakligi da bir faktor.. 20 derece ve alrinda daha iyimsonuc aliyorum... urun aciklamasinda uygulama sicakligi yazar bazi urunlerde...
Dün tavsiyeler üzerine, aspirin temizlik ürününü aldım. Üretici firma ile görüştüm, metro markette satıldığını söyledi bende gittim aldım. Bakalım bugün koltukta ki su lekesini çıkarabilecek mi :)
Alıntı:
AykutCelebi Nickli Üyeden Alıntı
Dün tavsiyeler üzerine, aspirin temizlik ürününü aldım. Üretici firma ile görüştüm, metro markette satıldığını söyledi bende gittim aldım. Bakalım bugün koltukta ki su lekesini çıkarabilecek mi :)
hocam takipteyim çıkarıyorsa yaz lütfen benim arka koltuklar kar suyundan leke oldu