Cevap: Acil yardim lütfen..
Alıntı:
besyo3454 Nickli Üyeden Alıntı
Merhabalar 2007 model 1.3 dizel puntomda son 2 gundur dıkkatımı ceken bır ses var. gaza bastığımda ıslık sesi gibi yada şöyle sölüyim rüzgar sesi gibi bir ses geliyor. ayağımı gazdan çekince de bu ses geliyor. boş vitesteyken böyle bir durum yok. bir bilgisi veya tahmini olan arkadaşlar yardımızını beklıyorum.
Turbo problemlerinde bu tip sesler gelebilir. Turboyu kontrol ettirmekle baslayabilirsiniz.
Saygilarimla.
SM-N910C cihazımdan gönderildi
Alıntı:
evren iskent Nickli Üyeden Alıntı
Turbo problemlerinde bu tip sesler gelebilir. Turboyu kontrol ettirmekle baslayabilirsiniz.
Saygilarimla.
SM-N910C cihazımdan gönderildi
+++ Bencede Turbo gitmeye başlamış..
Alıntı:
fotobelit Nickli Üyeden Alıntı
+++ Bencede Turbo gitmeye başlamış..
kusura bakmayın ama çok anlamıyorum bu işlerden turbo bozuksa ne yapmam lazım tamir mi oluyor yoksa değişmesi mi gerekiyor.
Turboda sikinti yok ayagini gazdan birden cektigin icin pervane donmuyo oyuzden islik sesi geliyor
Yolda giderken islik sesi gelirse arac cekmezse sikinti senin aracin eski sahibi benim arkadasim corlu araci 2007 dizel active aracin plaka tekirdag muratliya kayitli nc
Turbo hortumunu bir kontrol ettir
Alıntı:
ozkancavus5916 Nickli Üyeden Alıntı
Turboda sikinti yok ayagini gazdan birden cektigin icin pervane donmuyo oyuzden islik sesi geliyor
Yolda giderken islik sesi gelirse arac cekmezse sikinti senin aracin eski sahibi benim arkadasim corlu araci 2007 dizel active aracin plaka tekirdag muratliya kayitli nc
arabanın çekişinde bir problem yok ama giderken de hafiften ses geliyo. ayağımı gazdan çekince daha fazla farkediliyor. genel olarak arabadan memnunum bir sıkıntısı yok. bir de direksiyon altında sonradan yapılmış bir düğme var onun ne olduğunu çözemedim.
Senin aracinin city direksiyonunu kontrol ettir . Arkadasim araci corluda birine satarken city direksiyonu arizali idi araci aldiktan bir gun sonra arizayi farketmisti . .aracin ruhsatinla servisegit serviste degismismi .1.5yillik mevzu bu
Alıntı:
Senin aracinin city direksiyonunu kontrol ettir . Arkadasim araci corluda birine satarken city direksiyonu arizali idi araci aldiktan bir gun sonra arizayi farketmisti . .aracin ruhsatinla servisegit serviste degismismi .1.5yillik mevzu bu
city modunda arıza yok. alırken serviste yapıldığını söylediler aracı alırken de servıse gosterdım onemlı seylerı cıkmadı. bıde dıreksıyon altında beyaz bi düğme var onun ne olduğunu bılıyomusun sonradan yapılmış
Alıntı:
city modunda arıza yok. alırken serviste yapıldığını söylediler aracı alırken de servıse gosterdım onemlı seylerı cıkmadı. bıde dıreksıyon altında beyaz bi düğme var onun ne olduğunu bılıyomusun sonradan yapılmış
Arac active demissiniz sis yada gunduz fari varsa acma kapama dugmesidir %90 denemediniz mi hic
ozaman sıkıntı yok . aracını azçok takınıyorum . suan ortalama km si 150-160.000 km civarıdır . senden daha önce arac satılırken 120-130.000 km deydi sanırım . fotografını cekip paylasabilirsen yardımcı olmaya calısabiliriz . :)
Alıntı:
halilimo Nickli Üyeden Alıntı
Arac active demissiniz sis yada gunduz fari varsa acma kapama dugmesidir %90 denemediniz mi hic
bastım düğmeye ama hiçbir tepki göremedim. sis farı var araçta o da direksiyonun solundan sis farı düğmesinden açılıp kapanıyor. sis farı değil. direksiyonun altına doğru kablosu devam ediyor. araçtan genel anlamda memnundum suan 172 bin km de. performans düşmesi var araştırmalarıma göre turboda sorun var gibi. müsait bir zamanda servise götürcem bakımları da geldi. bir de yağ tavsiyesinde bulunabilir misiniz :)
Alıntı:
ozaman sıkıntı yok . aracını azçok takınıyorum . suan ortalama km si 150-160.000 km civarıdır . senden daha önce arac satılırken 120-130.000 km deydi sanırım . fotografını cekip paylasabilirsen yardımcı olmaya calısabiliriz . :)
şuan 172 bin km de kesin turboda sıkıntı var ama gün geçtikçe ses artıyor şuan çekişte de problem var gibi.
Alıntı:
birde araçta yazılım mı var biliyo musun ? aldığım kişi var dedi.
önceden yoktu . şimdi bilmiyorum . sana tavsiyem . aracı edirnede boschcar veya özakıncı fiat servisine götür . yag-yag filtreleri mazot filtresi dahil ve özellikle carbon clean ,motor iç temizleyici yaptır . biraz kullan aracı . özel serviste carbon clean yapan varsa mobil yag kullan . serviste bu saydıklarım 300-400 tl arası tutar . benim aracım 184500 km de turbomun masallahı var . serviste hem turboya da bakarlar . turboda sorun varsa eger fiyat ögren .çorluda turbo tamiri yapan yerler ona göre baktırırız .
Alıntı:
bastım düğmeye ama hiçbir tepki göremedim. sis farı var araçta o da direksiyonun solundan sis farı düğmesinden açılıp kapanıyor. sis farı değil. direksiyonun altına doğru kablosu devam ediyor. araçtan genel anlamda memnundum suan 172 bin km de. performans düşmesi var araştırmalarıma göre turboda sorun var gibi. müsait bir zamanda servise götürcem bakımları da geldi. bir de yağ tavsiyesinde bulunabilir misiniz :)
On sislerden bahsediyorsunuz dimi aracta yazilim falanda varmis onceki sahibi modifiye yapmayi seven biriyse performans eksoz yada su patlayan catlayanlardan taktirmis olabilir o da acma kapama tusudur sokunce egsozu bosta kalmistir foto koyarsaniz daha iyi yorum yapariz yada bir elektrikciye gosteri verin tesisat nereye gidiyor siyler hemen
BUGUN SANAYIYE UĞRADIM USTA TEREDDÜT ETMEDEN TURBODA SORUN VAR DEDİ. AMA EDİRNEDE YAPICAK USTA YOKMUŞ. TAMİR Mİ MANTIKLI YOKSA YENİSİNİ ALMAK MI?
Alıntı:
çorluda var yenisanayide
şuan onlarla konustum ama guvenemedım. tamire 500 tl istediler sıfırı 800 tl ile 1000 tl arası değişiyor. sizce mantıklı olan nedir. birde 10 gun snra felan yaptırabılırım elıme o zaman para gecıcek arabayı bu sekılde kullansam sorun olur mu