Bulunamayan ve deli eden lıkırtı
selam arkadaşlar, aracım 2013 punto urban başıma çok ilginç bir durum geldi. Aracımın 20.00 km bakımında serviste bir ses bulundu. çukurlardan geçerken tırt tırt veya takır takır diye bir ses geliyor. Sanki silecek motoru boşta eve ara sıra şaseye çarpıp ses çıkarıyor gibi ama her şey yerli yerinde. genelde çukurlardan geçerken ve yavaş geçerken yapıyor, hızlı giderken çok nadir yapıyor. Kasislerden geçerken ya ilk kasise girince yada kasisten inince düzlüğe geldiğinde lastik vurdu anda yapıyor.sesin Servis ses sol taraftan geldiğini düşünüyor. Soltaf askı rotu, amortisör, amortisör takozu, körüğü ,firen baltaları değişti ve ön düzen kontrol edildi rot balans yapıldı ama ses hala devam ediyor. Başına böyle bir şey gelen var mı. servis artık direksiyon kutusuna ve direksiyon mili ne bakacak şimdide. Ben bazı ustalardan duymuştum amortisör yayı yaptığını ama servis yaylardan olmaz diyor. Benim görüşüm direksiyon milinden. Aslında tam eskimiş kopmaya yakın rot sesi gibi. sanki bir yerde boşluk varmış sanki. dün akşama kadar aradılar serviste bulmadılar siz ne düşüyorsunuz yorumlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Ce: bulunamayan ve deli eden lıkırtı
2 hafta önce benim aracımdada bi takırtı sesi bazen sürtme sesi yapıyodu ses bir gelip bir gidiyodu hatta tamircimle 3 defa 10 ar dakikalık tur attık sonunda ses geldi ve sağ aks orta bilyası 1 yada 2 bilye düşürmüş.ses mes kalmadı belkide sorun ondandır.
gergi demiri yamulup ekzosta değiyor olabilir.baksınlar.
Alıntı:
Mehmet gokhan aba Nickli Üyeden Alıntı
2 hafta önce benim aracımdada bi takırtı sesi bazen sürtme sesi yapıyodu ses bir gelip bir gidiyodu hatta tamircimle 3 defa 10 ar dakikalık tur attık sonunda ses geldi ve sağ aks orta bilyası 1 yada 2 bilye düşürmüş.ses mes kalmadı belkide sorun ondandır.
benim seste her zaman gelmiyor arda geliyor. Aksın neresi ve orda kaç bilye oluyor. yorumun içinde teşekkür ederim.
Alıntı:
comanchee Nickli Üyeden Alıntı
gergi demiri yamulup ekzosta değiyor olabilir.baksınlar.
gergi demirine baktık hiç eğrilik yok egzozu kontrol ettik ondada bir sorun yok.
başka aklınıza gelen bir yer var mı?
yorumun için teşekkürler
Alıntı:
ORS15 Nickli Üyeden Alıntı
benim seste her zaman gelmiyor arda geliyor. Aksın neresi ve orda kaç bilye oluyor. yorumun içinde teşekkür ederim.
sağ aks orta rulman ona bi baktırın inşallah odur 30 tl rulman fiyatı 30 da işçilik aldı 60 lira gibi bi rakama sesten kurtuldum :)
Alıntı:
Mehmet gokhan aba Nickli Üyeden Alıntı
sağ aks orta rulman ona bi baktırın inşallah odur 30 tl rulman fiyatı 30 da işçilik aldı 60 lira gibi bi rakama sesten kurtuldum :)
teşekkürler yorum için, servise götüreceğim tekrar buradan bana gelen tavsiyeleri onlarda da paylaşacağım inşallah bulunur artık.
arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum
Ce: Bulunamayan ve deli eden lıkırtı
Tampon demirine de baktırın,tamponu söküp baksınlar
Alıntı:
Ekrem06 Nickli Üyeden Alıntı
Tampon demirine de baktırın,tamponu söküp baksınlar
ne gibi bir ses yapıyor birde ses yapmasının nedeni ne oluyor, hani yamulması mı , cıvata gevşemesini gibi yorum için teşekkür ederim
Benim de torpidonun sağ tarafında var bu ses, küçük üçgen camın orada. Sanki bir şey yerinden hafif oynamış kasisten geçerken tık tık vuruyor. Neden olabilir acaba?
1. vitesden 2. vitese geçerken ayrıca torpido komple titriyor. Bu sizde de oluyor mu?
benim sol tarafta sanki bir şey boştaymış da araç salanınca bir yerlere vuruyormuş gibi ses yapıyor. tak tak gibi bizde çözemedik ama sağ tarafta tıkırtı burcu varmış ondan olabilir belki senin , gerçi servis son modellerde sorun çıkmıyor dedi ama tıkırtı burcu için
Ön kapun altına mikrafon koyup sesi kaydetsem bu sesin ne oldugu bulunur mu acaba
Geniş bir kasiste çapraz geçerek hangi tekerden geldiğini bulursanız çözüm kolay olur.
Alıntı:
tab Nickli Üyeden Alıntı
Geniş bir kasiste çapraz geçerek hangi tekerden geldiğini bulursanız çözüm kolay olur.
teşekkürler
amortısor takozu olabılır
Alıntı:
taylantay Nickli Üyeden Alıntı
amortısor takozu olabılır
takozlar değişti onlardan değil. yorum için teşekkürler.
başka fikri olan yok mu bu sadece benim başıma mı geldi ki?
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...len-ses-2.html
Bu konuyu inceleyin isterseniz belki çözüm olabilir arkadaşta baya bir uğraşmıştı.