Ses sistemi kafamı karıştırıyor.
Arkadaşlar merhaba, aracımda uzun süredir kullandığım subwoofer ı söktüm. Çünkü bagajı kullanmamı çok kısıtlıyordu artık. Söktürdükten sonra da araçta müzik dinlenemez oldu. Ya kolonlar patlak yada benden önceki sahibi farklı bir kolon takmış. Hoparlör alacağım fakat bu işlerden anlamadığım için ölçüleri varmış sanırım bunların 16 cm gibi. Bilmediğim için sormak istediğim şu ; kaliteli bir ses almak istiyorum 4 hoparlörüde değiştireceğim için ölçüleri farklımıdır ? ve fazla bütçe ayıramadığım için uygun birşey tavsiye edebilirmisiniz ?
Şimdiden teşekkür ederim.
Ce: Ses sistemi kafamı karıştırıyor.
Ben Alpine Coaxioal Hoperlörler kullanıyorum.Genel olarak ses kalitesinden memnunum.Ancak teyp faktörü çok önemli.Teyp yaramazsa bu makinalar da iyi çalışmıyor.Stock teypte cidden verim alınmıyor.Belki başka teybiniz vardır ama bunu da ekleyeyim dedim...
Alpine Coaxioal Hoperlörler, ve koltuk altı slim bass ile kurulacak bir set up sizi doyurur gibi geliyor bana.Şahsen ben kendi aracımda en kısa sürede alpine'lara ek olarak vibe'ın koltuk altı bass'ını ekleteceğim...
Alıntı:
cemdogu Nickli Üyeden Alıntı
Ben Alpine Coaxioal Hoperlörler kullanıyorum.Genel olarak ses kalitesinden memnunum.Ancak teyp faktörü çok önemli.Teyp yaramazsa bu makinalar da iyi çalışmıyor.Stock teypte cidden verim alınmıyor.Belki başka teybiniz vardır ama bunu da ekleyeyim dedim...
Alpine Coaxioal Hoperlörler, ve koltuk altı slim bass ile kurulacak bir set up sizi doyurur gibi geliyor bana.Şahsen ben kendi aracımda en kısa sürede alpine'lara ek olarak vibe'ın koltuk altı bass'ını ekleteceğim...
Alpine leri orijinal teyple mi kullanıyorsunuz? Eğer orijinal teyple ise aracın kendi hoparlörlerinden daha iyi bir sonuç aldınız mı? Bende orijinal hoparlörleri teybe dokunmadan değiştirmeyi düşünüyorumda.
eğer arka pandizot için hoparlör düşünmüyorsanız mutlaka kapılara mid alın
ön ve arka kapılar için 16 cm jbl,infinity mid alın bir daha düşünmeyin tabii anfi şart bence
Alıntı:
mavi59 Nickli Üyeden Alıntı
eğer arka pandizot için hoparlör düşünmüyorsanız mutlaka kapılara mid alın
ön ve arka kapılar için 16 cm jbl,infinity mid alın bir daha düşünmeyin tabii anfi şart bence
16 cm demişsiniz yorumunuzda. Bunlar bizim araçlar için standarmıdır.
Alıntı:
ucozer Nickli Üyeden Alıntı
Alpine leri orijinal teyple mi kullanıyorsunuz? Eğer orijinal teyple ise aracın kendi hoparlörlerinden daha iyi bir sonuç aldınız mı? Bende orijinal hoparlörleri teybe dokunmadan değiştirmeyi düşünüyorumda.
ben citroen kullanıyorum.Fransız teypleri çöp.Bunu söyleyim.50 liralık basit bi teyp daha iyi sonuö veriyor
benim önler 16 jbl di bi tanesi patladı alpine aldım daha ince vuruyor ama daha cok ses veriyor jbl e göre..teyp ayarları bass 1 veya 2 3 en fazla..tizler 4 te...arkalar 13 lük orjinal..idare ediyor araca binenler güzel ses cıkıyor diyor..
ozaman alırken magnet marka varrdı 110 120 mi neydi çifti...orjinal teyb olduğu için pek bi fark olmayacağından alpineleri almıştım 80 e..jbl ler ise 150 civarıydı..