Arkadaşlar selam;
Az önce korku filmi gibi bir durum ile karşı karşıya kaldım halen ayaklarım titremekte.
Öncelikle bugün arabamda baskı-balata(valeo marka orjinal), şanzıman takozu(orjinal), fren balatası zamanı geldiğinden değişti. Arabayı aldığımda debriyaj çok hafiflemişti ve biraz zorlandım açıkçası alışmaya. Problem yoktu ama debriyaj yukarıda kavrıyordu ve geri vitesde halen garç sesi geliyordu ara ara. bunu sordum ustaya bunların ayarı yok otomatik dedii
Evimin garajına indim. Sonra hemen çıkmam gerekti ve tekrar bayağı dik olan evimin rampasından 1. vitesde gazı verdim ama dik rambanın yarısında araba boğuldu ve stop etti. Fren balatası da değiştiğinden ustam bana frenler bir müddet istediğin gibi tutmayabilir dedi yani durma mesafen artar demişti ve o rampada fren de tutmadı geri geri tek çare el freni çektim ve durdum. Sonra gazı kökledim yarı debriyajımı yaptım ama araba gitmiyordu. Bu şekilde adım adım yukarı çıktım 4 kere stop ile ve o lanet balata kokusu yine geldi ve inanılmaz üzüldüm açıkçası. Tüm günümü buna ayırmıştım ve çok üzgünüm. Ustayı aradım araba gaz yemiyor diye yarın getir kontrol edelim dedi.
Baskı balata değiştikten sonra böyle sorun olur mu arkadaşlar? Debryaj çok hafiflediğinden mi elim ayağım dolaştı acaba.