-
Motor Yağı Önerisi
Merhaba Arkadaşlar;
Forumdaki önerileri de dikkate alarak Mobil 1 ESP Formula 5W-30 4LT DPF Araçlara Uygun Benzinli Dizel Motor Yağı aldım. 2009 model aracım için uygun mu bilemedim. Euro 5 motorlar için mi uygun acaba ?
Kullanan yada konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa bilgi verirseler memnun olurum.
-
Ce: Motor Yağı Önerisi
bende aynı yağı koydum 5-30w benimkide ben lpg ve kışın koymuştum ince olması biraz daha iyi dediler mobil-1 ler tam sentetiktir iyidir kamyoncuların favorisidir bu marka benim eski punto 1.3 multijet 90'lıktı ben ona castrol edge turbo dizel koynuştum dizelde oda iyi selenia serilerine fena değil yabana atılacak yağ değildi selenia ama artık servislerimiz opar yağ koyuyor nasıl bir mantık anlamadım dizel motorda sıcaklık fazla olduğundan ve basınçda olduğu için bu iki faktörü göz önünde bulundurmak lazım ve değişim
-
forumda detaylı testi mevcut. Mobil1 esp euro 5 araçlar için uygundur
-
Selam Tekrar;
Dün bosh car service'e gittim. Yağı değiştirdim. Bunun yanında Yağ Filtresi+Hava Filtresi+Polen Filtresi değiştirdim.
Açıkçası testte söylendiği gibi motor sesinde azalma kesinlikle oldu. Üstelik arabanın turbo sesini daha rahat duymaya başladım. Yarın bir 300-400 KM lik yol yapacağım. Sanırım daha net birşeyler söyleyebilirim. Fakat yakıtın az olsa da arttığı gibi bir izlenimim oldu. Uzun yol sonrası tekrar yazar bilgi vermeye çalışırım.
-
Yağ seçiminde işimizi kolaylaştıran, objektif gözlemlere dayalı bir test yakın geçmişte formda konuşulmuştu. Faydalı olacağını ümid ediyorum.
https://forum.grandepuntotr.com/gene...il-1-5w40.html
-
Bende bu yağdan kullanıyorum. motor diğer yağlara kıyasla oldukça sessiz çalışıyor. Esp ibaresi olanlar euro 5 motorlara uygun .
-
ESP olanı Euro 4 yada euro 5 te rahatça kullanabilirsiniz.
-
Güncel.
Cumartesi günü Kartal - Yalova gittim. Hatta e-5 te biraz yoğunluk bile vardı. Toplam 2 saat sürdü yol. 3 kişi ve klima açık 90-110 arası hız ile ortalama yakıt 4.7 olarak Yalova ya ulaştım. Yola çıkarken sıfırlamıştım.
Dönüşte biraz da geç kaldığım için 110-120 geldim. Hatta bi ara 170 gördüm bir kaç dakika:) Ortalama yakıtım 5.1 e yükseldi. Ben bu değerlerden gayet memnunun. Motorun sessizliği de gayet hoşuma gitti.