Bagaj altından gelen ses...
arkadaşlar merhaba,
2007 grande punto aracımda uzun zamandan beri anlam veremediğim bir ses mevcut. bozuk ve kasisli yollarda aracın bagaj alt tarafından sanki bir metal parçası şaseye vuruyormuş gibi ses geliyor. ilk zamanlar lpg tankının sallandığını düşündüm vidalarını yeniden sıktırdım ama ondan değilmiş. Pandizotu söktüm, koltukları yatırdım öyle denedim yine olmadı. ustaya götürdüm araçla test sürüşü yaptık, ani dur kalk yaptı ve gördün mü aynı ses önden de geliyor dedi ve haklıydı önden de geliyordu. Kanala çekti arabayı alt takımı kontrol etti ve alt takımında hiç bir problem yok dedi. motor takozundan geliyor ses dedi ve takozu değiştirdik. öndeki ses gitmişti ama arkadaki ses devam ediyor. sizce sorun ne olabilir var mı böyle sorun yaşayan, yardımlarınızı bekliyorum....
Ce: bagaj altından gelen ses...
Hemen hemen aynı sorun bende de var:(
Peki sen hiç gösterdin mi servise ustaya falan. Yada sence problem nereden kaynaklanıyor olabilir
Daha önce forumda bir arkadaş yazmıştı.. Bagaj plastiğini kaldırın orada kilide giden parça var sert kapamalarda metal çıkabiliyor orayı kaynak yada silikonla sabitleyin.. Oradan gelmiş olabilir
Bagaj plastiği dediğin yeri anlamadım tam olarak. Detay verebilir misiniz
Bagaj kapağını açın oradaki yer
Ce: Bagaj altından gelen ses...
Bagajı kaldırdığınızda bagajın kilit meknızmasını ve komple kapatan plastik kapağının altında bulunan kısımdır. Bu plastik kapağı sökersenız orda iki yanda boşluk ve göreceksının bu boşkluğa değen iki adet esneme sacı var . bu sac boşluk yapabiliyor ancak bu ses durumu cok farklı olabilir. Bendede aynı ses peydah oldu.
Sanki arka sol lastiğin üstünde bir civata gevşekmiş gibi yada kapı gevşekmiş gibi gıcır gıcır ses yapıyor. bakalım sorunun tespitini yapıcam.
Şu sacada bir bakıcam ama ordan gelecek ses cok farklı olur gibime geliyor.
Bagaj kapağı ayarsız ise belki o da tıkırdıyor olabilir (mi?).
Alıntı:
Evren_c Nickli Üyeden Alıntı
Bagaj kapağı ayarsız ise belki o da tıkırdıyor olabilir (mi?).
o çok farklı bir ses yapıyor. Bizim araçlarda genelde bagaj kapağına cok sorun olmuyor. Ama reno clıoların bagaj kapağı tıkırtısıda kronıktir. Yada reno nun kendisi tıkırtı yönunden kronıktır :dribble0::dribble0::dribble0::dribble0::dribble0:
cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. bagaj kapağını denememiştim. ilk iş onu da deneyeceğim bakalım nolacak...
valla bendede aynı problem vardı çok uğraştırdı arka tarafta sıkmadığım vida kalmadı.ama kesilmedi sonuçta ön kaputu actığımda şaseye değen bi parça varmış onu kelepçeyle sabitledim kesildi ses.tavsiyem araç dururken dışardan sallamanız sesin geldiği yeri bulmanız daha kolay olacaktır
kelepçeyle sabitlediğin parça hangisi acaba bende kontrol etmiş olurum. ama %90 arkadan geliyor ses...
yok mu başka düşüncesi olan???
Baktırdınız mı bagaja veya başka bir yerine?
Alıntı:
Ekrem06 Nickli Üyeden Alıntı
Baktırdınız mı bagaja veya başka bir yerine?
Bagaji biraz önce denedim. Bagaj kapağını açıp öyle dolaştım ama ses devam ediyordu. Sanırım bagajdan değil
eski opelimde bende 1 sene öyle dolaştım önden geliyor diye adamın biri şanzımanı indircez 350 lira tutar dedi..akşamsı tesadüfen kaputa arkadaş oturdu gıcırtıyı bulduk yağladık kaput mandalını ses mes kalmadı ömür boyu...puntomda ise 2 kere servise gittim bütün forumlara sordum 2 kere sanayiye gittim kampanalar kaç kere sökülüp ayarlandı arkadan gelen gıcırtı sesi gitmedi...lifte kaldırmışken altına kendim girdim baktım el freni teli aşağıdan yerinden çıkmış çekip soktum ses mes kalmadı ...belki sizinde alttan dışardan birşeydir egzoz bağlantısı el freni teli falan olabilir
hala sorunu çözemedim arkadaş :(
Alıntı:
diesel81 Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar merhaba,
2007 grande punto aracımda uzun zamandan beri anlam veremediğim bir ses mevcut. bozuk ve kasisli yollarda aracın bagaj alt tarafından sanki bir metal parçası şaseye vuruyormuş gibi ses geliyor. ilk zamanlar lpg tankının sallandığını düşündüm vidalarını yeniden sıktırdım ama ondan değilmiş. Pandizotu söktüm, koltukları yatırdım öyle denedim yine olmadı. ustaya götürdüm araçla test sürüşü yaptık, ani dur kalk yaptı ve gördün mü aynı ses önden de geliyor dedi ve haklıydı önden de geliyordu. Kanala çekti arabayı alt takımı kontrol etti ve alt takımında hiç bir problem yok dedi. motor takozundan geliyor ses dedi ve takozu değiştirdik. öndeki ses gitmişti ama arkadaki ses devam ediyor. sizce sorun ne olabilir var mı böyle sorun yaşayan, yardımlarınızı bekliyorum....
Yüksek asfalt kasislerden. çubuk şeklinde döşenmiş plastik kasislerden hızlı geçerken geliyorsa sebebi arka amortisör takozlarının bozulmasından kaynaklı sestir.Değişmesi gerekir !
Benim bir önceki aracımda buna benzer bir ses vardır ve arka tarafta sanki iki metalin birbirine çarpmasına benze bir ses vardır. çok araştırık sonra baktık ki sol taraftan ses geliyor. Egzoz sol tarafta olduğu için ona bakmak aklımıza geldi ve baktığımızda egzozun üstünde 0,22 mm kalınlığında muhafaza sacının sallandığı ve şaseye kasislerde zıplayınca çarptığını gördük ve düzel. Ama dediğin ses metal çarpmasıy sa bu olabilir. Yada arkadaşımızın dediği gibi tamir takozu da olabilir.