Yeni aracımın teknik sorunları
Merhaba değerli forum üyeleri.
Dün itibari ile 2008 model GP aracımı almış bulunmaktayım. Bazı sıkıntı ve izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Aracı alırken expertize soktum. Ve Ek'li dosyadaki değerler cıktı. Kafam karıştı.
75 lik puntoda 109 hp ve 80.2Kw çıktı. Bi anlam veremedim. ??
Daha önce hiç dizel kullanmadığım için Neler değişeceğini bilemedim. Aşağıdaki malzemeleri az önce aldım. Eksik birşey kaldı mı ?
*hava fitresi
*mazot fitresi
*yağ filtresi
*polen filtresi
*kızdırma bujileri ( expertiz ustası geç marş aldığını ve değişmesi gerektiğni söyledi )
*triger zincir seti
*motor yağı
*antifiriz
Ayrıca expertiz arka amortisörlerin patlak ve ön amortisör üst takozlarının değişmesi gerektiğini söyledi.
yolda giderken sanki araba zıplıyıp arkası ufak bı engebede atıyomuş hissi veriyor sebebi amortisör veya lastik basıncı olabilirmi ?
şimdiden teşekkürler..
Ce: Yeni aracımın teknik sorunları
Alıntı:
erenemre Nickli Üyeden Alıntı
4 tane kızdırma bujisi fikirtepe sanayide 60 tl orjinal bilginiz olsun
Bize buralarda iyi iteliyorlar. Sonuç olarak oradaki vatandaşta o parçadan para kazanıyor. Demekki tanesi 15 tl bundada eminim en fazla 8 TL gibi bir fiyattan satın alsalar 25 tl ye satan kişinin sağladığı kazancı düşünürsek müthiş paralar dönüyor bu piyasada.
Alıntı:
volkan1065 Nickli Üyeden Alıntı
o parçalara 300 TL ye nerden aldınız bilmiyorum. Triger seti 150 tlden aşağı değildir 4 tane kızdırma bujisi 100 tl desek bir yanlışınız olmasın aldığın parçalar oparmı yada nasıl aldınız ofiyata
Evrakı bende mevcut. Parçaların fotolarını da çekebilirim.
OPAR marka zincir seti
Petron Ofisi antifiriz
Mobil 5W40 yağ
markalar bu şekilde gidiyor.
Zaten bana söylediği git dısarda sor sorustur bakalım bunları kaça alıcaksın Benim verdiğim fiyatı asla veremezler sana Zaten tamirhaneler bizlerden alır en az % 100 üzerine koyar satar.
Parçacılar belirli bi iskonto ile bizden alır müşteriye aradaki farkı yansıtır. Yani Bu sistem böyle dönüyor dedi.
Bu arada Ruhsattta Grande Punto 5K multijet yazıyor. bu 5k olayı nedir donanım farkımıdır ?
Alıntı:
pasali17 Nickli Üyeden Alıntı
Evrakı bende mevcut. Parçaların fotolarını da çekebilirim.
OPAR marka zincir seti
Petron Ofisi antifiriz
Mobil 5W40 yağ
markalar bu şekilde gidiyor.
Zaten bana söylediği git dısarda sor sorustur bakalım bunları kaça alıcaksın Benim verdiğim fiyatı asla veremezler sana Zaten tamirhaneler bizlerden alır en az % 100 üzerine koyar satar.
Parçacılar belirli bi iskonto ile bizden alır müşteriye aradaki farkı yansıtır. Yani Bu sistem böyle dönüyor dedi.
Bu arada Ruhsattta Grande Punto 5K multijet yazıyor. bu 5k olayı nedir donanım farkımıdır ?
Eğer filtrelerinizde opar yada ricambi ise fiyatlar gerçekten çok iyi. 5K aracınızın 5 kapı olduğunu belirtiyor.