1.3 Multijet Egsantrik Zinciri Sesi(Heralde)
Merhaba arkadaşlar. Son 150 km dir felan sağ ön taraftan haşır huşur ses gelmeye başladı. Kaputu açtım sesi dinledim. Motorun sol tarafında, kayışın olduğu yerde yani, üst tarafta yuvarlak bir kapak var ve ses onun içinde geliyor. Konum itibari ile kam milinin hizasına tekabül ettiğinde egsantrik zincirinden şüphe ediyorum. Yalnız araç 97.000 km daha. Çok erken olduğu için acaba başka bir şey mi var diyorum. Bunun yanında ayrıca turbo da son iki haftadır ıslık çalmaya başladı. Gaza hafif basınca oluyor, yüklenince ya da üst devirlerde ıslık kesiliyor. Güç ve çekiş kaybı yok.
Her şekilde bir tamirciye götüreceğim. Güngören, esenler, bayrampaşa civarlarında namuslu temiz tanıdık bir usta tavsiye edebilir misiniz. Zira arabayı bırakıp çıkacağım. Normalde parçaları kendim alır giderim ve değişim işlemi bitene kadar araç başında beklerim. Vakitsizlikten buna ayıracak zamanım yok. Arabayı almaya geldiğimde, abi orasıydı burasıydı diye diye hiç alakası olmayan yerleri para koparma adına kurcalasınlar istemiyorum.
Bu arada durum acil. Araba sürekli lazım oluyor. Bu şekilde binmek de istemiyorum.
Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.