Kaza yaptım, yardımcı olabilir misiniz?
Memleket yolculuğunda Gaziantep'ten geçerken bir kaza yaptım. Olaylar şöyle:
Kaza: Işıklarda bekledim, yeşil yandı hareketlendim, sağ taraftaki ışıklardan hızlı gelen bir aracı fark ettim frene bastım yalnız aracıma sağ taraftan çarptı. Aracım yürümez hale geldi, teker yamuldu yan hava yastıkları açıldı. Çarpan araç durdu, sürücüsü yanımıza geldi, polisi aradık, polis yaralanma yoksa biz gelmeyiz siz tutanak tutun dedi. Tutanak tuttuk. Karşı taraf kırmızı ışıkta hızlıca geçtiğini kabul etti, aracı servise çektirdik ve karşı tarafın sigortasından yapılacağı söylendi.
Kaza sonrası: Servisten öğrendiğim kadarı ile ORİJİNAL değil MUADİL parçalar takılıyormuş ve aracın değer kaybını alamıyormuşum. Neyse araç bi yapılsın sonra bakalım dedik bu durumlara. İki hafta oldu servisi aradım dediler tramer sonucu bekliyoruz. Aradım sigorta şirketini eksperi arayın dediler, eksperi aradım yanlışlık olmuş servis geç bildirmiş biz görmemişiz gibi sebepler sundu şimdi işlemlere başlayacağız dediler. 17. günde mutabakat sağlandı. Bu seferde eksper aradı biz o servisle anlaşamadık sizi başka bir servise yönlendireceğiz, diğer servisi aradım adam dedi ben ORİJİNAL parça takarım hem de daha ucuza yaparım, ben de dedim ben bi araştırayım.
Sorularım:
1) Sigorta şirketleri orijinal parça takmalı mı?
2) Aracın değer kaybı nasıl alınır, ne gibi durumlarda alınır?
Araç, 2008 Fiat Punto. Kusur oranı ben de 0, karşı da 100. Sigortam var kaskom yok.