Ön kapı hoparlörlerinin değişimi
2013 model aracımda ses kalitesini iyileştirmek adına ön kapı hoparlörlerini değiştirmeye karar verdim. Bir arkadaşımdan 17 cm Pioneer TS-A172C Komponent set aldım ve bugün montajını yaptırdım.
Ancak sonuç beklentilerimi tam karşılamadı. Ses kalitesinde bir iyileştirme oldu fakat yine de tatminkar gelmedi bana. Belki arka kapılardaki hoparlörler de değişir ise biraz daha iyileşebilir.
Forumda da daha önce defalarca bahsi geçtiği gibi tatminkar bir ses için amfi gerekliliği bir kez daha ispatlanmış oldu.
Cevap: Ön kapı hoparlörlerinin değişimi
Alıntı:
sipahi Nickli Üyeden Alıntı
Bu hoparlör değişimi yaptırmak istesek dışarda fiyat fikri olan var mı? Patlak hoparlör var çünkü önde. Önleri değiştirmek istesek mesela?
Kendimiz değiştirebilir miyiz
Sent my iPhone using
Kapı pandizotunu sökmek için 6(7) adet vida sökmeniz gerek.
3(4) kapı en altında yıldız.
2 kapı kolunun altında alyan
1 kapı açma kolunun altında kapakla gizlenmiş alyan
hepsi söküldükten sonra kapı pandizotu güç uygulayarak yukarı doğru çekilir.
Pandizot yukarı kalktığında kapı açma kolunun halatı
ön cam kumanda merkezi kablo soketi
hoporlör kablo soketi ve ayna hizasında tweeter kablo soketinin sökülmesi gerekir.
İstediğiniz kadar orjinal teybe hoporlör takın kar etmiyor.
En ucuz ve etkilisi bas amfi (mono amfi) + woofer.
Bas amfinin bas boost özelliği olsun yeterli.
Araç orjinal bas ayarını -3 -2 yapılır
Bass bosst açılır keyifle dinlenir.
olumsuz yanı bagaj kapasitesi malesef küçük bir el çantası kadar kalıyor.
pionner in o hoparlörleri işinizi görmüyorsa işin son noktasındasınız demektir amfi ve mid takımı şart
ben bu gün montaj yaptırdım. önler 16 cm jbl kompenant. kicker 38 cm bas amfi. orjinal teybin üstüne monte edildi. teybin arkasına 50 tl lik bir cadence dönüştürücü takıldı. çok güzel ses var şu an araçta. tavsiye ederim.