Arkadaşlar aracımın ruhsatı elime yeni geçti. Modeli active yazmışlar yanlışlık olmuş. Nasıl düzelttirilir? Ya da düzelttirmesek satarken sıkıntı çıkarmı? İnsanlarımızın kafası basmıyo bazı şeylere bilirsiniz.
Printable View
Arkadaşlar aracımın ruhsatı elime yeni geçti. Modeli active yazmışlar yanlışlık olmuş. Nasıl düzelttirilir? Ya da düzelttirmesek satarken sıkıntı çıkarmı? İnsanlarımızın kafası basmıyo bazı şeylere bilirsiniz.
emniyetten düzeltiyorlar,yalnız araç sizden önceki sahibindede active olarak görünüyorsa biraz işlemler uzun sürebilir,trafikten araçın tarafiğe çıkış dosyasına falan bakılıyor donanımı doğru yazmak için;yani siz bu araç active değil emition demeniz bişiyi ifade etmiyor araştırıp öyle düzeltiyorlar,24 saatte çözüyorlar,maliyet 70 tl eğer tek safyasında yanlış yazılmışsa,iki sayfaysa 140 tl
araç evraklarını verirken durumu belirtiğinde düzelterek ruhsat basımını yapıyorlar;ancak ruhsat basıldıktan sonra yapacak hiçbir şey yok,ücretini senden alıyorlar..
bence bu bir problem teşkil etmez,ancak satarken vatandaşa laf anlatmak zor;
adama;aracımda sağ arka kapı altında ufak boya var diyorsun
vatandaş;pert mi yoksa diye soruyor :D
yani yanlış yazılmış desen vatandaşın aklına binbir türlü şey gelebilir,ne gerek var değiştir kafan rahat olsun :)
şu anda kadar defalarca araç aldım sattım, ne araç alırken ne araç satarken noter satışına kadar ruhsata bakmadım desem yeridir:) aracı bilen bildikten sonra çok önemi yok bana göre
Açıkcası bende öyle düşünüyorum. Araç 6 ileri zaten koltuk kılıfından tutunda dijital klimasına kadar kolçağından tutun bel destek ayarına kadar herşeyi var. Gelipte zaten araca active yazmışlar bu araç active diyen çıkmaz diye düşünüyorum :D Ama bu kaskodan falan sorun çıkarır mı bana?
Benden önceki sahibinde sadece 1.3 multijet yazıyordu noterde biz dynamic yazılsın dedik active geldi :D
Bu arada şunu da belirteyim aracın noterde girilen satış fiyatı kasko bedelinden fazla
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim :) O zaman çok da önemli değil şuan için aracın active yazması veya satış bedelinin daha yüksek gözükmesi. Değiştirmeye gerek yok yani :)
Teşekkürler hocam sağolun hepimize kazasız belasız keyifli sürüşler :)
Daha ucuza kasko yapılır ama olası bir aksilikte de (pert) durumu gibi daha az para alınır kaskodan.