-
Araç temizlik
arkadaşlar aracımın rengi opak beyz. Uzun süredirdi aracımı benzin istasyonlarında yıkatıyordum. geçen aracımı kurularken gözüme şöyle birşey çarptı.aracımın üzerindeki kirler tam çıkmadığını fark ettm. sanki çamur çıkıyor ama yeri bellioluyor gibi duruyor.
Acaba bu neden olur vebu nasıl çıkar.
birde araç temizliğinde pasta cila nasıl kullanılır
-
Arabanızı neyle yıkadığınızı bilmiyorum. Kullandığınız şampuan da önemli.
Bir yıkama eldiveni edinin. 2 adet te kova. Bir kovaya şampuanlı suyu köpürtün. Diğer kovaya sadece su koyun... Daha sonra elinize yıkama eldivenini geçirin. Şampuanlı suya sokun ve aracınızı yıkamaya başlayın. Eldiveni tekrar şampuanlı kovaya sokmadan önce temiz su olan kovaya sokun. Böylece eldivendeki kir,çamur,ufacık taşları temiz suda bırakacaksınız. Ve aracınızı en az çizikle yıkayacaksınız.
Sonax'ın Turuncu şampuanı iyi bir şampuandır. Onun dışında Meguiars NXT tavsiye ederler,denemedim.
Diğer sorunuza gelince. Öncelikle şunu söyleyeyim ; Pasta ayrıdır,cila ayrı..
Pasta,çiziklerin alınması için kullanılır. Aşındırıcıdır. En iyi performansı polisaj makinası ve uygun pedlerle verir. Bu iş için sanayiler iyi yerler değildir çünkü özenli bir iş yapılmaz.
Cila,parlaklık,su itme ve koruma amacıyla kullanılır. Polisaj makinasıyla uygulanan da var,el ile uygulananı da var.
Pasta cila yapmak istiyorsanız,el ile yaparak dairesel çizikleri alamazsınız. Önce onu bilin. Polisaj makinası ile uygulamanız gerekir bu da tecrübe ve ustalık gerektirir. Cila atmak için bir tecrübeye gerek yok fakat uyguladığınız cila market cilasıysa(sonax gibi) 1 belki 2 hafta ancak dayanır. İlk yıkamada da çıkar.. Ama iyi bir cila alırsanız(FK1000P,Fusso,Meguiars gibi) ve aracınızı PH Nötr bir şampuanla(yukarıda önerdiğim sonax turuncu ph nötr) yıkarsanız eğer,3,4 ay gibi bir koruma elde edebilirsiniz.
-
-
Konu eski ama, gördüğünüz hayalet benzeri lekeler suyun kuruması sonrasında ardında bıraktığı kalıntılardır. Güzelce yıkadığınızda lekeler çıkmıyorsa, makinayla pasta yapmak gerekebilir. İzmir deyseniz yardımcı olabilirim.