Yetkili Servis Dönemi Benim İçin Bitmiştir !
151.000 km deki 90hp 6 ileri emotion donanımlı 2007 model aracım da 2000 devir altında çekiş probleminden dolayı bugun servise götürdüm Beylikdüzü Birmot. Yapılan inceleme sonucun da Debimetre,Debriyaj Seti, Enjektörlerin bakımı, üst silindirin sökümü ve temizliği turbonun yenilenmesi ve bilmem ne pompasının revizyonuna kadar gitti iş.Debriyaj setinin değişmesinin gerekçesi çok yukarıda kavrama yapıyormuş araç.! Toplam fatura turbo hariç 3500 lira civarı.
Aracımın 110.000 km'de enjektör bakımı ve meme ayarı yapılmıştı.
" 120.000 km'de volan ile beraber debriyaj seti değişmişti.
" 140.000 km'de turbo ve şanzuman revizyona girmişti.
" 140.000 km'de revizyon sırasında usta debriyaj setinin daha aşınmadığını yeni yeni alışmaya başladığını belirtmişti. Aracımı aldım sanayide ustam vardı ona gittim dedim usta servisten böyle bir kağıt verdiler adam baktı durdu şunları söyledi ;
Aracında giderken kesilme , öksürme sabahları geç çalışma kara duman atma yakıt artışı varmı dedi ? Dedim hayır 110.000 de hepsi yapıldı onu geç ozaman dedi.
Debriyaj ne zaman değişti dedi 120.000 dedim onuda geç dedi.
150.000 de Multijet motorun üst silindirin açılması dedi ve güldü kardeşim benim bakımdan bakıma götür arabanı sen boşver servisin canı sıkılmış belli dedi ve uğurladı. Bundan sonra ne bakıma servise giderim nede yanlarına uğrarım ki opar yağ konusunda acayip bir takıntım var hem sanayide mobil 1 koyarım kafamda rahat eder ...