Ünite Arızası hakkında yardıma ihtiyacım var...
Merhaba arkadaşlar ;
2007 model 6 ileri 140.000 km'de 1.3 multijet bir aracı almak için 24 bin tl ye anlaştık.Fakat arkadaş tatilde olduğunu ve benden 1 hafta müsade istediğini belitti bende olur dedim 4 gün sonrasında arkadaş aradı ve az önce aracın MOTOR İKAZ ışığı yandığını söyledi bende tamir ettirmesi söledim.Araç 120 bine kadar servis bakımlı Fakat arkadaş aracı aldıktan sonra bakımları için servise değil kendi ustasına götürmüş.Bu sorun içinde aracı ustasına götürmüş ve ÜNİTE ARIZASI verdiği için beyni söküp merkeze göndermişler.Beyin servisten gelmiş fakat hata silinmemiş.
Araç sahibi servisi kendisi aramış ve şikayetini iletmiş merkezdekiler olması zor bi ihtimal ama belki yazılım yüklemesinde yanlış yapmışta olabiliriz demişler .Şimdi aracın beynini yarın tekrar gönderecek merkeze haber bekleyeceğiz.
Bir arkadaşımın söylediğine göre problem beyinde beyin tamir ediliyomuş merkez dışında garanti verilmeden (bu pek tavsiye edilmiyor) yada beyin değişecekmiş ki bu beyin fiyatı 2500 tl işçilik vs. 3000 tl civarı adam beyni tamir ettirdiği takdirde ben kuşku içinde kalacağım ama hem karşı tarafı üzmek istemiyorum hemde aracı almak istiyorum ama bilerekte zarara gitmek doğru değil zaten paramın 5000 tl sini kredi çekeceğim...
Bilemiyorum ne yapmalı?
Bu aracı bu hali ile alma noktasındayım...
Alıntı:
sejkin Nickli Üyeden Alıntı
merhaba arkadaşlar ;
2007 model 6 ileri 140.000 km'de 1.3 multijet bir aracı almak için 24 bin tl ye anlaştık.fakat arkadaş tatilde olduğunu ve benden 1 hafta müsade istediğini belitti bende olur dedim 4 gün sonrasında arkadaş aradı ve az önce aracın motor ikaz ışığı yandığını söyledi bende tamir ettirmesi söledim.araç 120 bine kadar servis bakımlı fakat arkadaş aracı aldıktan sonra bakımları için servise değil kendi ustasına götürmüş.bu sorun içinde aracı ustasına götürmüş ve ünite arızası verdiği için beyni söküp merkeze göndermişler.beyin servisten gelmiş fakat hata silinmemiş.
Araç sahibi servisi kendisi aramış ve şikayetini iletmiş merkezdekiler olması zor bi ihtimal ama belki yazılım yüklemesinde yanlış yapmışta olabiliriz demişler .şimdi aracın beynini yarın tekrar gönderecek merkeze haber bekleyeceğiz.
Bir arkadaşımın söylediğine göre problem beyinde beyin tamir ediliyomuş merkez dışında garanti verilmeden (bu pek tavsiye edilmiyor) yada beyin değişecekmiş ki bu beyin fiyatı 2500 tl işçilik vs. 3000 tl civarı adam beyni tamir ettirdiği takdirde ben kuşku içinde kalacağım ama hem karşı tarafı üzmek istemiyorum hemde aracı almak istiyorum ama bilerekte zarara gitmek doğru değil zaten paramın 5000 tl sini kredi çekeceğim...
Bilemiyorum ne yapmalı?
ünite hatası & arızası hakkında bilgisi olan varmı ? Nedir ? Ne olabilir ?en kötü ne çıkabilir bu problemden?