Arkadaşlar merhaba. Bundan hemen hemen 14 ay önce Grande Punto 107 binde bir araç aldım. Arkadaşımdan aldığım için boya motor experti yaptırdım sorun yoktu arkadaşımda km ben sorgulattım sıkıntı yok deyince aldım. Geçen günler aracımı yetkili servisine götürdüğümde afaki olarak dedim km de bakar mısın. 50.000 km düşürüldüğünü anladım. Yıkıldım. Hukuki olarak hakkımı aramayı düşünüyorum ancak arkadaşımda km yi düşürmediğini söylüyor bu hemen hemen benden önceki 3 kullanıcı olabilir. Şimdi yetkili servis kayıtlarına baktırttığım da bura da bile minimum 5.000 km düşürüldüğü bariz yazıyor. 2010 yılında 105.000 de iken herhangi bir işlem için giden araba 2011 yılında 100.000 km bakımına gitmiş. Arkadaşa güvenmenin kazığıdır bu. Başkasından alsam kesin yetkili servisten sorgulatırdım. Ancak arkadaş olunca güvendik. Neyse. Şimdi bu servis bakımlarının süreleri ve km.lerini gösteren yetkili servisten imzalı kaşeli resmi bir belge nasıl alabilirim. Bu bilgiyi telde aldım. Ancak resmi belge veremeyceklerini söylediler. Tofaş Fiat tan yazı gelirse o zaman verebiliriz dediler. Tofaştan böyle bir yazıyı nasıl talep edebilirim. Dilekçe yeterli mi? Hukuki süreci başlatabilmem için böyle bir belge şart bana yardımcı olabilecek var mı? Başka nasıl alabilirim ya da nereye dilekçe yazmam gerek. Bu arada Ankara da oturuyorum.