Eski araba sahibinin cezaları hala silinmemiş
Arkadaşlar bildiğiniz üzere arabanın borcu varsa noter araçların devir işlemini yapmıyor. 05.05.2014 tarihinde arabamı (punto) alırken noterde arabanın borcu çıkmadı. Arabayı aldıktan birkaç gün sonra internetten yaptığım sorgulamada arabanın üzerinde (07BKH35) 3 adet trafik cezası (356+356+77 TL ve faizleri) olduğunu öğrendim. Vergi Dairesi Müdürlüğüne gidip sorduğumda benden önceki sahibinin (Kuddusi Karataş) adına cezanın kesildiğini öğrendim. Vergi Dairesindeki memura ne yapacağız bu borcu diye sorduğumda "sen karıştırma elleşme sesini çıkartırsan borç üstüne kalır" gibi şeyler saçmaladı.. Şu an plakam üzerinde 3 tane trafik cezası halen duruyor. Arabamı satma niyetim olmadığından şimdilik bu cezaları pek umursamıyorum ama aklıma da takılmıyor değil hani.. Şimdi soruma geleyim.!
1- Arabamı satarken bu borç çıkarmı dersiniz?
2- Bu borçların plakamda görünmemesi için ne yapmam gerekiyor? Yani nasıl sildirebiliriz bu cezaları plakadan?
Eklenti 29455
Cezayı yiyen adamın adı soyadı var (Kuddusi Karataş diye bir zaat) Forumdaysan Allah aşkına bi ödeyiver şunu yaw :D
Bu konularda bilgisi olan varsa ve yardımcı olursanız sevinirim ;)