Araç çalışıyor, ardından hemen stop ediyor.
Merhaba arkadaşlar 1.3 90hp 2008 puntom var.
Bu arıza ile ilgili başıma gelenleri yazarak yardımınızı talep ediyorum. Biraz uzun ve ayrıntılı yazacağım.
1. Yedi ay önce aracı çalıştırıp 1 km yol gittikten sonra stop ettim. 5 dk sonra çalıştırmak istedim fakat nafile çalışmadı. Daha doğrusu marş basıyor araç 1sn çalışıyor hemen stop ediyor. 5-10 kez denedikten sonra pes ettim. 15 dk hiç karışmadım sonra marşa bastım çalıştı.
2. 6 ay hiçbir sorun olmadı. Fakat 3 hafta önce yine aynı senaryo yaşandı. 1 km yol yaptım stop ettim ve çalışmadı. 3 saat bekledim yine çalışmadı. Aracı çekiciyle götürdük tamirciye, makineye bağladık barometrik basınç korelasyonu arızası verdi. Mazot pompası tamir takımı ve müşiri değişti. Araç çalıştı.
3. aradan 1 hafta geçti yine aynı sorun. Yakıt depo pompası incelendi basıncı normal çıktı. Geri yerine takınca Çalıştı.
4. aradan 1 hafta geçti yine aynı sorun. Bu kez pompayı ben inceledim, pompa yakıtı basıyor. Geri dönüşten de yakıt geri dönüyor bi sorun görünmüyor. Fakat sorun devam ediyor, motor çalışır çalışmaz stop ediyordu. pompayı söktüm taktım 1,2 deneme sonra siyah duman attı ve çalıştı.
Tamirci yakıt pompasını değişmek lazım ama emin değilim diyor. Napıcamı şaşırdım. Bu konuda bilgisi olan lütfen yardımcı olsun. Bu arada arızadan 1,2 gün önce motor sarsıntılı stop etmeye başlıyor. ben anlıyorum 1-2 gün içinde yolda kalacağım :)