Arkadaşlar merhabalar. Bugünlerde telefon almanın eşiğindeyim. Sizler bana ne önerirsiniz ? Güncel olarak hangi telefonları kullanıyorsunuz ve o telefonu tercih etme sebebiniz nedir?
Printable View
Arkadaşlar merhabalar. Bugünlerde telefon almanın eşiğindeyim. Sizler bana ne önerirsiniz ? Güncel olarak hangi telefonları kullanıyorsunuz ve o telefonu tercih etme sebebiniz nedir?
Ilk çıktığı günden beri iPhone 4s kullanıyorum gayet memnunum. iOS işletim sistemi stabilete olsun arayüz olsun android e göre daha stabil çalışması ve basit kolay kullanım sağlaması açısından gayet memnunum.iphone kullanımında zor bir telefon değil herkes gayet kolay kullanabilir :)
LG G2 kullanıyorum. Fiyat Performans olarak oldukça üst bir telefon. Kamerası çok iyi. Çıktığı zaman ki hala öyledir Benchmark testlerinde Xperia z1 ile kapışıyordu.
Samsung s4 mini cift hatli ( yurtdisi versiyonu ) kullaniyorum boyutlarin dolayi bunu tercih etmistim oldukca memnumum tavsiye ederim
GT-I9192 cihazımdan gönderildi
General mobile discovery. Bu fiyata daha iyisi yok :)
Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "
Samsung S4 mini kullanıyorum, memmnun muyum evet ama bir iphone değil bence,Android işl sistemi resmen çöplük,ne bulursan atıyorsun içine tabıı buda sana bilmem kaç GB ram,kaç çekirdek reklamlarına söverdürmüyor değil.Bile bile aldım,doğrudur ama işi özetleyen halk dilinde bir söz var; ANDROİD PİŞMANLIKTIR :)
Gerçekten baktığın zaman samsung'da öyle bir özelk varki ram osun işletim sistemi olsun ama gel gelelim iphone'dan ne kadar iyi olduğunu sansamda android işte belli bir süreden sonra aşırı ısınma ( ki bu zaten iphondada oluyor) ama takılmalar donmalar aşırı derecede söz konusu. o yüzden ios işletim sistemi gerçekten son derece muazzam başarılı stabil.
Ben çıktığı zamandan bu yana iPhone 4 kullanıyorum, herhalde bozuluncaya kadar da değiştirmeyeceğim. (ara sıra gaza geliyorum ama :))
Bence önce işletim sistemine karar vermeniz lazım;
- IOS
- Android
- Windows
IOS tarafında zaten tek seçenek var (tek derken bir marka var yani).
Android tarafında kendi adıma Nexus alın derim zira Android'in mimarı Google'a ait bir cihaz, güncellemeleri ilk önce siz alırsınız, stabilite sorunu yaşamazsınız. Örneğin güncel olan son Nexus 5'i LG üretiyor, dolayısıyla LG G2 de alabilirsiniz zira birkaç fark dışında hemen hemen aynı cihaz ancak Nexus'da stok (saf) Android var, LG'de ise kendine has arayüz, farklı programlar vs. var. Bunun dışında yine kendi adıma başka alınacak Android cihaz göremiyorum. HTC'nin ve Samsung'un da güzel cihazları var elbet ama ben Google'ın işletim sistemini kullanacaksam ona göre optimize edilmiş olan Nexus'u alırdım.
Windows tarafında çeşit daha çok başta Nokia olmak üzere. Donanımsal özellikleri birbirine yakın cihazlar. Kamera, gövde tasarımı ve ekran başta olmak üzere birkaç kriterde farklılaşıyorlar.
Özünde tüm cihazlar aynı işi benzer performansta yapıyor. Her bir işletim sisteminin birbirine göre üstünlükleri/eksiklikleri var. Örneğin IOS'da Android'de olduğu gibi bir dosya yönetimi olmadığı için istediğiniz gibi veri aktaramıyorsunuz cihaza. Android bu konuda en esnek olan. Kimisi harici hafıza kartı desteklemiyor vs. vs. birçok fark var. Önceliğiniz ne ise (pil ömrü, kamera, internet deneyimi, oyun, program çeşitliliği vs. birçok şey sayabiliriz) ona göre araştırıp, mümkünse deneyip karar verin.
Kıyas yaparken kaynağınız GSMArena olabilir. Aynı şekilde Engadget ve The Verge'e de bakın mutlaka.
Ben başta oyun/program çeşitliliğinden ve işletim sisteminin görsel bütünlüğünden dolayı IOS tercih ediyorum ama şu an yeni telefon alacak olsaydım, herhalde Nexus 5 alırdım. Hem nispeten ucuz, hem de çok performanslı bir cihaz. Tek dezavantajı pil ömrü denebilir. Kimisi kamerasını da eleştiriyor ama ben yeterli buluyorum.
Gerçi tekrar "akıllı olmayan" telefon kullanasım var paranoyaklıktan (takip ediliyor olmamızdan) dolayı ama bir türlü cesaret edemiyorum.
Discovery ;)
Sebep=Fiyat/performansı çooook yüksek.
525TL'ye almıştım ben piyasa fiyatından daha ucuza. Şu ara nasıldır bilmiyorum.
İşimi fazlasıyla görecek, muadil samsung telefona göre daha kararlı(yazılım olarak) ve ucuz olan. bir telefondu.
S3'ler 900TL'den ucuza yoktu ben aldığımda. S3 lerle herkes problem yaşarken ben 1 kere bile takılma, resetlenme, yavaşlık, donma vs yaşamadım.
Ben bu telefonu alırken:
Discovery 600TL
S3 900TL
S4 1450TL
LGG2 1400TL gibi fiyatlardaydı.
S4 vr G2 ile kıyaslanamaz ama S3'ten tek ekisi işlemcisinin hızı, başka da bir eksiği yok,hatta artısı var: problemsiz yazılımı.
Bence siz fiyat bandı verin arkadaşlar ona göre öneride bulunsunlar size..
Apple iphone 5 kullanıyorum,çok rahat ve doyulmak bilmeyen bir kullanım tadı var :D
Samsung s4 biraz pahali ama performans kamera ozellik guzel
GT-I9500 cihazımdan gönderildi
Söylendiği gibi Discovery güzel bir alternatif. Yeni modeli Elite'i de kurcalama şansım oldu, gayet güzel. Ancak eski olanın yazılım desteği ne kadar sürer bilinmez. Yine eskisinin kasasında fiziksel sıkıntılar da çıkabiliyormuş. Şarj girişi bozulan azımsanmayacak kadar çok kullanıcı var. Sıfır bulma şansınız olur mu bilmiyorum ama Discovery parasına Nexus 4 alsanız, yıllarca götürebilecek bir cihaz almış olursunuz. Eşimde var, performans anlamında benim iPhone 4'ümü katlar. Fakat yine pil ömrü biraz kısa, günü zor çıkarıyor.
samsung s4 kullanıyorum memnunum çıkan tum guncellemelerı yapıp ardından rootu çaktınmı telefon canavar oluyor
gm discovery,4,7 inç ekranı var ki o bile alışınca küçük geliyor,çok hızlı bir telefon,görüntü ve foto kalitesi süper daha ne olsun
LG G2 tavsiye ederim bende. Şarjı sürekli kullanımda 2 gün çok rahat dayanıyor. Pil bakımından rakipsiz.
Lg g2 kullanicisi olarak ekran parlamligi olsun.ekram genisligi.olsun (citalari.ince ) pil dayanma suresi (2 gun) mobl int ack.watsap ont tlf aktif.kullanim , tuslarla fazla isiniz yok kamerasi makroda ozellikle.cok hos
https://img..com/d/14/05/26/uge5u6e7.jpg
Rada paranin degeri yazdigi ilk defa bu tlfda kesfettim :) seri bi cihaz oyunlarda kasma vs yasamadim bana gore eksi yani.ise radyo (yurtdisi versiyonlarinda mevcut tr de trt payi ilave alinmasin.diye konmamis diyorlar) isletim.sistemi alabilgine.genis zaten.android mouse klavye ble takilior saglamligini denemek.nasip olmadi.olmasinda :)
LG-D802 cihazımdan gönderildi