Ayağımı gazdan çektiğimde gelen ses (Bravo multijet)
Arkadaşlar merhaba
2011 model 1.6 multijet Bravo sahibiyim.
Önceki sabah işe giderken farkettiğim ve dönüşmede devam eden bir ses ile karşılaştım. Ilk defa ortaya çıktı.
Araba hareket halindeyken ayağımı gazdan çektiğimde bir hırıltı geliyor. Gaza dokunmamla birlikte ses kayboluyor. Sonra tekrar ayağımı gazdan çekiyorum ses başlıyor. Frene bastığımda da ses devam ediyor. Sadece gaza dokunduğumda ve araç durduğunda ses kayboluyor.
Bu seste hani sanki arabanın tekerleği yollardaki tehlikeli yerlere kaplanan yüksek yerlerden geçiyormuş gibi. Tıırrrr tırrrrr tırrrrr şeklinde.
Bu problemle karşılaşan veya nedeni konusunda bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Sesi aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz arkadaşlar...
https://www.dailymotion.com/video/x1u...gelen-ses_auto
Cevap: Ayağımı gazdan çektiğimde gelen ses (Bravo multijet)
Merhaba eski bir yazışma ama aynı sorun bende de olunca araştırırken buraya denk geldim. sorunu çözebilen oldu mu acaba?
Bende aynı sorundan muzdaribim. 2. Viteste giderken gazı bırakınca devir düşerken uğultu sesi geliyor. Daha baktirmadim çözüm bulan varmi ?
Alıntı:
Arif231 Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar merhaba
2011 model 1.6 multijet Bravo sahibiyim.
Önceki sabah işe giderken farkettiğim ve dönüşmede devam eden bir ses ile karşılaştım. Ilk defa ortaya çıktı.
Araba hareket halindeyken ayağımı gazdan çektiğimde bir hırıltı geliyor. Gaza dokunmamla birlikte ses kayboluyor. Sonra tekrar ayağımı gazdan çekiyorum ses başlıyor. Frene bastığımda da ses devam ediyor. Sadece gaza dokunduğumda ve araç durduğunda ses kayboluyor.
Bu seste hani sanki arabanın tekerleği yollardaki tehlikeli yerlere kaplanan yüksek yerlerden geçiyormuş gibi. Tıırrrr tırrrrr tırrrrr şeklinde.
Bu problemle karşılaşan veya nedeni konusunda bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Sesi aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz arkadaşlar...
https://www.dailymotion.com/video/x1u...gelen-ses_auto
Daha önce 1.6 mjet emıtıon 120 hp aracım vardı ses at kişnemesine benzeyen bir ses ise turbodan yapıyor. Ayak gazdan kesilince kesik kesik bir ses.