Fiat Torino Kötü Yağ mı Kullanıyor ???
Arkadaşlar aracımı alalı 8 ay oldu ve 8000 km de. Daha önceki aracımda aynı motor ve model olduğundan motordan gelen sesleri çok iyi biliyorum artık.
Hepinizin de bildiği gibi aracımıza 20.000 kmden 20.000 kmye yağ değişimi yada yıllık yağ değişimi tavsiye ediliyor. Bende bu safsataya inandım ve aracımın yağını değiştirmedim.
Ancak arabanın performans kaybı ve özellikle 3500 dd de aşırı bağırması dikkatimi çekiyordu ve sonunda bu durumun yağdan olabileceğini düşündüm.
Araca dün Castrol Edge 5-40 yağ koyduk. Ve sonuç mükemmel ötesi... Araba yolda adeta kayıyor. 3500 devirde bağıran aracımda 4000 devirde sanki 2000 devirde gidiyormuş hissi veriyor. Ses %80 azaldı ve arabanın gücü tekrar eski seviyesine döndü.
Öneri : 20.000 km safsatasına inanıp aracınızın yağını değiştirmemezlik etmeyin. Her 10.000 de mutlaka yağ değişimi yapın. Daha önceleri Opar ve Selenia kullanmış biri olarak Castrolun çokk farklı olduğunu ve kalitesini belli ettiğinide paylaşmak isterim.
Sorum şu Arkadaşlar Araclarımıza fabrika çıkışı 20.000 km de bir bakım yaptırın diyorlarda neden bu arabadaki yağ rezalet olmuş durumda ve araba 8000 de iken???? Dün keşke arabadan çıkan yağı gösterseydim. Bildiğiniz su gibi bir yağdı ve kapkara idi.
Bilgisi olan arkadaşlardan paylaşım bekliyorum.