Cevap: Puntomun ışığı sönmüyor
Abiler ben de sorunu çözdüm. Roleyi değiştirdim ve sorun çözüldü. Ayrıntılı olarak yazıcam. Bizim araçlarda 2 adet sis farı rolesi bulunuyormuş. Sağ sis yani yolcu koltuğu tarafındaki sis farının rolesi kaputtaki sigorta kutusunun içinde. Sol sis farı yani şoför tarafındaki sisin rolesi kaputun içinde akünün önünde net bi şekilde görünüyor. Açıkta kaldığı için pislik su vb şeylere maruz kalıyormuş ve zamanla bozuluyor. Sağ sis farının rolesi sigorta kutusunun içinde olduğu için o temizde kalıyor ve kolay kolay arıza yapmıyormuş. Neden ikisini de sigorta kutusunu koymadılar anlamış değilim. Sol sisin rolesi dışarda olduğu için arızaya daha açık ve genellikle herkesin şikayeti sol sis farının kontak kapansada açık kalması. Bosch marka role aldım 200₺ ye değiştirdim ve sorunum tamamen düzeldi. Eski roleyi söküp götürürseniz yedek parçacılar üzerindeki yazılara bakıp veriyorlar. Özellikle fotoğraf isteyen olursa çekip atabilirim.
Tam olarak hangi röleyi satın aldınız? Kurulumu kolay mıydı?
Aldığım rolenin linkini bi üst yorumda bıraktım. Parçacıların hepsinde var. Değişimi çok kolay eskiyi sök yeniyi tak :). Role akünün önünde kaputu açınca sağ tarafta farın orda göreceksiniz. Vidayla sabitlenmiş şekilde duruyor. Çözemeyen olursa özelden bana numaranızı yazın arayıp anlatırım. İyi günler.