dün erzurum fiat otosen servisinde carbon clean ve beraberinde yağ, yağ filtresi, hava filtresi degisimi yaptirdim. arac 104000 km de, en son bakimini 98500 de yapmistim.
öncesi ;
ağri - erzurum arasi 250 km. bu yolu 3 yildan fazladir gitgel yapiyorum. giderken cogunlukla cc kullanarak tirmanislarda 95 duzluklerde 110 sabit hizlarla gittim. ortalama yakit 4.8/100km
sonrasi ;
yapilan islemlerden sonra 250 km tortum selalesi git gel yaptik. sonrasinda erzurum-agri dönüs yolu basladi 250 km. gelirkenki hizimi ve sürüs seklimi dikkatlice sabit tuttum hatta ayni oranda depoyu doldurarak geri döndüm :) sonuc 250 km yol ortalama yakit 4.0/100km
sesinde azalma var tabi sifir sesle calisir hale gelmiyor ama motor calisirken biraz rahatlama olduğu kulağa geliyor.
carbon clean öncesinde cc ile rampalarda yaklasik 4-5 km ye kadar hiz kaybi yasaniyordu fakat gelirken bu kaybin neredeyse sifira yakin olduğunu farkettim.
özet olarak 2009 104000 km de bir arac icin yaptirmak gayet mantikli parasi yaklasik 100 tl, araca verdigi faydalarin sadece bir iki tanesini zaten paylastim cebinizede emin olun faydali olucaktir, basit islemle her 100 km de 3,5 tl az yaksa yaklasik 3000km sonra kendini amorti edicektir maddi bağlamda.