Yön Otomotiv Fiat Servisin yediği naneler
08.02.2014 tarihinde kaza yapmıştık, o zaman konu açıp tüm resimleri koymuştum. Aracım 10.02.2014 tarihinde tamir işlemlerine başlandı 21.02.2014 de servisten çıktı. Aracıma yapılan işlemler, sağ arka çamurluğun ucu doğrultma boyama, araka dingil değişmi, sağ arka amosör değişimi, sağ arka bölgedeki porya vb parçalar ve darbe alan sağ arka jant değişti. Sol arka amosör sağlam diye değiştirmemişler. Yapılan işlemlerin ayrıntısı aşağıdaki faturada mevcut.
Neyse dün yeni lastik aldım onları değiştirtirken lastikçiye kazadan ve yapılan işlemlerden bahsetmiştim. Lastikçi, jant değişmemiş, bijonun biri bozulmuş tutumuyor ve sol arka amosöründe patlak dedi. Bende haliyle kızdım ve bu sabah doğru servise gittim.
Servis şefi benim köylüm az çok muhabbetimiz var o yüzden fazla üzerine gitmek istemedim bağırıp çağırmadım. Jant bijon ve sol arka amosörü söyledim, o da araçla ilgilenen elemanı çağırdı aracı kaldırdık. Baktılar amosör patlak exper kabul etmedi darbe sağdan olduğundan falan ddediler ee dedim sağlam dediniz burdan çıkarken birşey diyemediler. Bijonu taktılar, sıra janta geldi, eleman aldı eline bezi jantı sildi bak tertemiz yeni dedi ben hayır eski dedikçe yeni diye iddaa etti bende jant kapağını asılarak kenarlarındaki darbe alan yerleri gösterdim yeni jant böylemi oluyor dedim birşey diyemedi tamam hemen yenisiyle değiştirelim dedi. Bırak dedim kalsın indirin arabayı, 4000 tl para alıyorsunuz bari hakkını verin yarın sabah geleceğim jantı da amosörüde hazır edin ikiside değişecek dedim çıktım geldim.
Biz aracımızı adam gibi yapılsın sağlam güvenilir bir yer olsun diye yetkili servise bırakıyoruz ama onlarda yalanın biri bin para. Ayırca orada geçirdiğim yaklaşık 1 saat süre içersinde sürekli benden kaçtılar ilgi alaka sıfır, biliyorlar çünkü hatalarını kaçacak delik arıyorlar.
Yarın sabah gideceğim bakalım jant ve amosörü ne yapacaklar? Ama yapsınlar yada yapmasınlar hem servis müdürünün yanına çıkacağım (bugün çıkacaktım ama arkadaş g.te gitmesin diye çıkmadım) hemde fiat merkezi arayıp şikayet edeceğim. Yazık günah bee 4.000 tl fatura çıkarıyorsun ama aldığın parayı haketmiyorsun yalan dolan palavra sıkıyorsun. Sanayide bi ustaya götüsem 2000 tl'den fazla çıkmazdı hemde tramerde 4.000 tl gibi büyük bi rakam olmazdı.
https://i.hizliresim.com/eNmpXX.jpg