Ses sistemindeki verimin kötü olması
Arkadaşlar aracımda pionner 1000w champion serisi bas ön kapılarda jbl mid takımı ve bunları besleyen pionner gm6500 f anfi bulunmaktadır.Teyp ise orjinal teyptir.Ses seviyesini 20 ye çıkartana kadar sıkıntı yok bu arada teybin bas ayarı 0 veya en fazla +3 olduğunda.21 22 olduğunda ise bas çok bozuluyo ve istediğim o sesi alamıyorum.Bu özelliklerin daha kötüsü olduğunu söyleyen bi arkadaşımın arabasında bastan durulmazken bu durum nedir?Fakat onun arabasındaki teyp pionner DEH-P7250SD markaydı ve gerçekten güzel bi teypti .Teyp bukadr etkili olur mu ?dincsoy16 arkadaşımızdan esinlenerek navitech nx 145 model teyp te değişiklikler yaptım.Bu teybi taktğımda istediğim sesi alabilirmiyim?Bu arada teypte yaptığım değişikliklerin konusunu teybi taktırdıktan sonra açmayı planlıyorum.Saygılar.
Ses sistemindeki verimin kötü olması
Alıntı:
28041990 Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar aracımda pionner 1000w champion serisi bas ön kapılarda jbl mid takımı ve bunları besleyen pionner gm6500 f anfi bulunmaktadır.Teyp ise orjinal teyptir.Ses seviyesini 20 ye çıkartana kadar sıkıntı yok bu arada teybin bas ayarı 0 veya en fazla +3 olduğunda.21 22 olduğunda ise bas çok bozuluyo ve istediğim o sesi alamıyorum.Bu özelliklerin daha kötüsü olduğunu söyleyen bi arkadaşımın arabasında bastan durulmazken bu durum nedir?Fakat onun arabasındaki teyp pionner DEH-P7250SD markaydı ve gerçekten güzel bi teypti .Teyp bukadr etkili olur mu ?dincsoy16 arkadaşımızdan esinlenerek navitech nx 145 model teyp te değişiklikler yaptım.Bu teybi taktğımda istediğim sesi alabilirmiyim?Bu arada teypte yaptığım değişikliklerin konusunu teybi taktırdıktan sonra açmayı planlıyorum.Saygılar.
Öncelikle puntonun orjinal teybi ile kusursuz ses almanız mümkün değil.ses kademesi 20 den sonra bass seslerde kayıp tiz seslerde artış meydana gelir.bu tamamen teyp ile alakalı bir durum.teybi değiştirmeden bu sorundan kurtulamazsınız.
Gelelim navitech marka teybe; orjinal teypten en az 2 kat daha net bir ses alırsınız ve basslarda kayıp yaşamazsınız.bunun sebebi ise navitechte orjinal sub çıkışı bulunmasıdır.
Pioneer teyp kullanırsanız eğer ses kalitesi maksimum seviyeye ulaşır.sebebide pioneer teybin ses çıkışında mosfet (kaybı en az kazancı en yüksek transistör) kullanıldığı için daha kayıpsız ve daha kuvvetli olmasıdır.dolayısıyla teypte bulunan rca lar yani amfi ve sub çıkış voltajlarıda maksimum yüksekliğe sahiptir.ayrıca teypte kullanılan entegreler ve dsp (dijital sinyal işlemcisi) teknolojisi birinci sınıf olması sebebiyle distorsiyon neredeyse sıfıra yakındır.tüm ayrıntıları tam frekansında verir.tadına doyamazsınız.
Amfinize gelecek olursak; kusursuz ses istiyorsanız çift amfi kullanmalısınız.stereo amfi mid leri mono amfi woofer ı beslemeli.
Mevcut durumunuz için size önerim; bagajda bulunan pandizotu yerinden sökerek yada arka koltukları bi miktar aralı bırakarak sesi ve akustiği tekrar dinlemenizdir.eğer basslar sizi tatmin eder hale geldiyse pandizota port (hava tahliyesi için delik) açtırın.çünkü arkada bulunan pandizot bassların neredeyse yarısını emerek bagaja hapsediyor.
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi