arkadaşlar jantlarım malum ince yanak oldugundan eğrilmiş ve titreme yapıyor ısıtma yapmakmı mantıklı yoksa değiştirmekmi hangisini tavsiye edersiniz ?
Printable View
arkadaşlar jantlarım malum ince yanak oldugundan eğrilmiş ve titreme yapıyor ısıtma yapmakmı mantıklı yoksa değiştirmekmi hangisini tavsiye edersiniz ?
ısıtmayı sağlıklı bulmuyorum, metalin özelliği değişiyor.
Jantın alaşımı tam bilmek ona göre ısıtmak lazım. Jant konusunu pek bilmem ama metal sektöründe çalışıyorum. Bazı parçaları sertleştirmek için ısıl işleme gönderiyoruz. Sanırım jantın metali fazla sertleşirse ileride kırılma gibi bir risk olabilir. Isıstmak daha uygun olacaksa sizin için çok profesyonel birine götürün derim. Eğer imkanınız varsa değiştirmek daha iyi olur.
daha farklı yöntemlerle ısıtmadan düzeltiyorlar sanayiilerde.Makinaları var bunların.En azından 74 model peugeotun jantlarını torna gibi bişeyle düzeltmişlerdi yıllar evvel.Isıtmaya girmeyin.Jantlarınız hassaslaşır, yapısı bozulur.Sıfır alabilecek durumunuz varsa eğer bunu düşünün.
C2105 cihazımdan gönderildi
Metali ısıtırsanız soğuduğunda karbon miktarı artar ve malzeme sertleşir.Sertleşen malzemenin kırılganlığıda artar şahsen ben kendi jantlarıma ısıl işlem uygulatmazdım
arkadaşlar cevabınız için teşekkür ederim bugün topkapıda bulunan bir rot balanscıya gittim ellerinde gayet sağlam makineleri vardı aracımdaki titreşim beni rahatsız ettiğinden dolayı jant alıp almamak konusunda kararsızdım fakat malum 0 jant fiyatları pahalı olduğundan dolayı ısıtma işlemi yaparak düzelttiler ve tornaya soktular sonra değişik bi ilaç gibi bir şey sürdüler pembe renk su an için gayet güzel malum 40 yanak olunca arabada yamulme eğilme kaçınılmaz oluyor ama şu an için yapılan düzeltme işinden oldukça memnunum titreşimden eser kalmadı artık daha dikkatli kullanmam lazım :)