2012 Punto Aracımla Başıma Gelenler ve Yardım
Merhaba, aracımda yaşadığım sorunları sizinle paylaşmak istedim. Öneri ve yönlendirmelerinizi bekliyor olacağım.
2012 MY Fiat Punto 1,3 Dizel Easy donanım paketi sıfır km aldığım araçtır.
İlk sorunlar araç 4000 km de olmaya başladı ve servise bilgi verip bütün bu yapılanları kayıt altına aldırdım. altta detaylarını bilmediğim için yazılmayan değişen parçalarda olabilir.
Aracıma bugüne kadar garantiden yapılan işlemleri sırasıyla yazacağım.
1-ön tamponum boya attığı için sökülüp boyandı. ( ilk yapıldığında servis kaydı açılmamıştı, sonradan geçmişe dönük yazı yazdırdım )
2-ön salıncaklarım 2 defa değiştirildi (sorunum hala devam ediyor, tekrar değiştirelim diyorlar)
3-debriyaj müşürüm değiştirildi
4 -motor üzerindeki L demiri kırıldı,değiştirildi. ( ilk önce değiştirdik dediler ve kullandım sonra motoru temizlerken gördümki kaynak yapılmış. Tekrar gittiğimde değiştirdiler.
5-alternatör kasnağı
6-vites geçme braketi
7-vites halatları
8-vites seçme takımı
9-vites kumanda teli.
20.000 km deki aracın şanzımanı indirildi ve tekrar toplandı. bunların dışında direksiyonun altı açılarak kalorifer boruları arasına parça koyuldu, kapı döşemeleri ve torpido sökülüp izolasyon yapıldı. emniyet kemerim fabrika çıkışından beri tersmiş bu bile düzeltildi. Bunun dışında yapılan ufak tefek işlemleri buraya yazmıyorum bile.
Fiat ile defalarca görüşüp aracı değiştirmelerini istedim ama bana garantili araba almanın avantajının arıza olduğunda böyle garantiden değiştirlmesi gibi bir açıklama yaptılar. Tüketici mahkemesine gideceğimi söyledim, bana, tüketici kanunu değil, FIAT ın kendi kurallarına göre araba değiştirebileceklerini söylediler. motorda sorun olmadığı için böyle kullanabilirmişim.
bütün bunların üzerine tüketici kanununa göre 1 yıl içinde 4, garanti süresince 5 veya daha fazla mekanik onarımlı veya parça değişimli arızadan dolayı FIAT ı mahkemeye verdim. Araç değişimi istiyorum. Siz değerli üyelerin yorumlarını bekliyorum.
Paylaş