Arkadaşlar günaydın .. Düşündüğüm araçların 5 senelik giderlerini hesapladım .. resimde görüldüğü gibi yaptığım hesapta hata var mı ve araçlarla ilgili fikirleriniz neler çok merak ediyorum .
Printable View
Arkadaşlar günaydın .. Düşündüğüm araçların 5 senelik giderlerini hesapladım .. resimde görüldüğü gibi yaptığım hesapta hata var mı ve araçlarla ilgili fikirleriniz neler çok merak ediyorum .
Vergi düşük geldi..Yıllık vergisi nekadarki bu araçların..
1.2 lerin 2013 vergilendirmesine göre 517 lira yıllık
Çok değişik bir hesplama olmuş neye göre yakıt tüketimi bakımıı vs vergi bile yanlış bana göre 4 yıl sonra düşüyor vw 5 yıllık bakım ile puntonun 5 yıllık bakımı araısnda 200 tl mi oynuyor :) yılda 10 bin yapsan en baba 5 kere bakıma girersin en pahalı sekilde yaptırsan 1000 tl tutar 200 tl den vw yıllık 480 tl bakımı var (jetta ile aynı) 2400 yakıt nasıl 24000 çıktı onuda anlamadım :)
Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için ..
Şimdi şöyle puntoyu ben hep servise götürdüm ortalama bir kere 300 sonrasında 380 - sonrasında 390 lira verdim periyodik bakıma , wv yi aradım 440 lira dediler golf ün bakımına .. Vergi yide 2013 vergisine göre hesapladım ilk 3 sene 817 ödedim , bu sene 620 lira.. 1.2 lerin vergisini de 4 yıl sonra düşüyormuş gibi hesapladım .. Yılda 10 - 12 bin km yapıyorum yakıtı da ona göre hesapladım . Tabi kuruşu kuruşuna olmuyor ama fikir vermesi açısından fena değil . Değil mi? Peki seçilen araçlar hakkında düşünceniz nedir ?
Kabaca ben de bir baktım araçlara.
5 sene sonra aracı sattığını da hesaba katınca, en az kaybı elindeki araçla yaşarsın gibi geldi.
5 senede Clio ve Jazz %35, Golf %30 kaybederken (Hepsi sıfır sayılır2012-2013model)
Senin aracın 3 yaşında olduğu için bugünkü 2. el değerinden max %25 kaybı olur.
Ayrıca senin aracının fiyatı bu saydıklarından düşük olduğu için en az kaybı araç bazında Şu anki aracınla sağlarsın.
Vergi noktasında ise 0km 1.2 motolarla aynı vergiyi vereceksin 1.4 3 yaş üstü aracınla.
Geriye sadece yakıt kalıyor. 1000TL'ye bir tüp taktır keyfine bak :)
Eğer bagaj yetiyorsa. Aracından memnunsan (Bu bahsettiğin araçlara terfi etmenin bence bir manası yok.)
Valla bende kendime soruyorum bazen , neden değiştirmek istediğimi .. Şehir içinde işe gidip gelirken kullanıyorum merter E5 diyim :) malum meşhur yoğun trafik.. Sanırım otomatik vites en büyük etken yoksa aracım daha 38bin km de