Orjinale bağlı kalarak iyi ses almak isteyenler için tavsiye
patlayan hoparlörim artık haber bile dinletemez hale gelmişti. ve önce arkalardan başladım arkalar 13cm olduğu için (16cm da takılabilir ama orjinalliği bozulmasın istedim) ve uzun arayışlar sonrası pioneerin normal araç teypleri için çıkardığı pioneer ts-g132ci komponent serisini aldım. araç 3 kapı olduğu için arka bölüm bi hayli uğraştırdı fakat çok güzel oldu. 2 gün bu şekilde dolaştıktan sonra önlerin çızırtısı bütün sesi bozduğunu farkettim önleride değiştirmeyi kafaya koydum önler 16 cm olduğundan yine araştırmalarım sonucunda jbl CS-6
16 CM koaksiyel hoperlöre karar kıldım ve taktırdım kapı kollarının orda bulunan twittirlarıda iptal etmedi onlarıda bağladı, aracın hiçbir yerinde takırtı tukurtu yok deforme yok (benim gibi titiz olanların en korktuğu şey muhtemelen budur) ve 26 27 ses seviyesinde ve bass +3 tiz +3 olmasına rağmen bozulma yok ki bu bi hayli tatmin edici ve içinizde hissedebiliyorsun sesi kısaca orjinal sistemde sanırım en iyisi bu gelelim toplamda ne kadar verdiğime
pioneer ts-g132ci komponent :100
jbl CS-6 : 70
arka taraf işçilik : 40 (40 istedi ben 70 verdim 3 kapı adamın nerdeyse bütün gününü aldı hakkı oydu 3 kapı puntolar için 70 lira tutabilir diye yazdım)
ön taraf işçilik : 25
TOPLAM : 235 liraya sürüş keyfim inanılmaz derecede arttı dediğim gibi 4 kapılı araçlarda ve tüm hoparlörler aynı anda değiştiğinde işçilik çok daha azalabilir.
bu arada konuyu nereye açacağımı bilemedim yanlış yere açtıysam kusura bakmayın..