arkadaşlar aracımdaki akü 50 Amper diyo. bugün bitti. 60 ya da 70 alsam sıkıntı çıkar mı.
Printable View
arkadaşlar aracımdaki akü 50 Amper diyo. bugün bitti. 60 ya da 70 alsam sıkıntı çıkar mı.
bendeki 60 amper sorun yok...
60 al hocam büyük akü her zaman iyidir.
teşekkür ederim kardeşim. bi yararı olur mu akünün gücünün fazla olması ?
Tabiki ama aracında ses tesisatı xzenon far gibi ekstra akım çeken faliyetler yoksa amperi çok yükseltmek iyi değildir ama 60 amper takarsan hem yüksek olmaz hemde iyi besler...
elektronik parçalar açısından daha iyi olur daha iyi akım gideceği için daha rahat çalışırlar.
Aynen ...
Alternatör çıkışı 72 A 70 A kadar sorun olmaz ama yanlış hatırlamıyorsam 70A tablaya uymuyordu. Hatta ben 60A akü aldığımda akü tablasındaki takozu çıkartmıştım.
çıkıyo çıkıyo takoz doğrudur...
60 uyuyo ya biraz zor oluyo uydurmak ama uyuyo sonuçta o kemeri biraz daha gerdirmek lazım.
Kemerden değil de altı oturmamış takozu çıkartmıştım.
Takozu çıkart bir ön dişe tak tamamdır :)
Yamuk duruyor görkem yerine tam oturmuyor. Ben takıntılı adamım sevmem öyle şeyi. Oldu mu ya tam olacak ya da hiç olmayacak :). Ayrıca tablada 5 10 mm kenarlar var akü kaymasın sağa sola diye takoz çok da önemli değil benim için :). fazla koymuşlar çıkarttım ben de
Eski akünün yanındaki takozu çıkartırsan 60 lık uyuyor.Benimkide 1 hafta önce bitince 60 lık taktım.