ek bı donanım varmı heryerde ıstedıgımız kanalı ceken bı radyo turu? varsa nedır bı yazarmısınız arkadaslar?
benım radyo sıkıntılı.servıse goturdum orda bıle yapamadılar...
Printable View
ek bı donanım varmı heryerde ıstedıgımız kanalı ceken bı radyo turu? varsa nedır bı yazarmısınız arkadaslar?
benım radyo sıkıntılı.servıse goturdum orda bıle yapamadılar...
Sürekli uzun yoldaysanız genellikle Trt hariç çekmez, manuel ayarlamayla çeker. Onun dışında şehir merkezlerinde dolanıyorsanız normal radyoların çekmesi lazım. Aracınızda xenon balastı amfi gibi çalıştığında manyetik alan oluşturan cihazlar varsa ya da orjinal anten dışında başka antenler kullanıyorsanız radyonuzun çekimini olumsuz etkileyebilir.
Uzun yol için ekstra kuvvetlendirilmiş anten var mı bilmiyorum.
fm bandı yayın istasyonundan yaklaşık 80 km mesafeye ulaşır. Türkiyede kısa dalga radyo kullanımı yaygın değil ama mesafesi yaklaşık 2000 km mesafeye kadar ulaşıyor. Ama bizde yayın yapan kısa dalga radyolarıda işletme maliyeti nedeniyle yavaş yavaş kaptıyorlar. fm için yapabileceğin Derinelektronik.com-FM Anten Kuvvetlendirici Devre bu tarz bir devre ekleyerek sorununu çözebilirsin.
Eğer aracınızda Blue&me var ise, akıllı telefonunuz ve internet pakediniz de var ise, internet radyolarıyla istediğiniz her şeyi yüksek kaliteyle dinleyebilirsiniz :) Gerçek anlamda radyo değil ama, bu da bir alternatif. Ben İzmir'deyim ama çoğunlukla Radyo Odtü dinliyorum mesela. Ya da Grooveshark, Spotify gibi hizmetlerden faydalanıyorum.