Evet beyler ufak bir sorunum var;
şirkette aracımı park ettiğim yerde çam ağaçları var, dolayısıyla araca reçine damlıyor.1-2 yerde var. bunu boyaya zarar vermeden nasıl çıkarabılırım.
Printable View
Evet beyler ufak bir sorunum var;
şirkette aracımı park ettiğim yerde çam ağaçları var, dolayısıyla araca reçine damlıyor.1-2 yerde var. bunu boyaya zarar vermeden nasıl çıkarabılırım.
benzin veya mazot iş görür
ben benzini çok kullandım, kullandıktan sonra durulayın sorun olmaz.
sitedeki ağaçlardan benimde yapış yapış oluyordu arabanın üstü , yıkamada da tam çıkmıyordu cila alıp uyguladım normale geldi , arabalara zarar veriyor diye otoparkta ağaçlara damlatan ağaçları kestik
kendimi cila vb. uygulama yapacak kadar bilgili bulmuyorum, hoş vaktimde olmuyor.
artık en son çare benzin vs. işlemlerle çıkaramazsam boya koruma yada cila vs. neyse yaptırırım.
benzin çıkartmazsa kil deneyin.
yok mu başka reçineyle başı belada olan:)
Ben aracı sürekli cilalı tutuyorum bu sayede reçine araca yapışmıyor bi tazyikli suda tamamen çıkıyor. Bizim site komple çam başka çare yok zaten
kaynamış su ve bez bu kadar basıt uğraşmaya gerek yok ;)
yok öyle olmuyor işte Onur abi. Altında illa ki bi leke bırakıyor. Ya da yapış yapış kalıyor..
benim tavsiyem,Ozan abinin dediği gibi kil olur. çok fazla bastırmadan komple arabayı kille temizleyebilirsiniz. Böylece boyanızın tamamı da parlar.
Pasta cila yapmaktan da korkmayın. İyi bir pastayı elle uygulayabilirsiniz. Cila zaten elle atılıyor. Aracınızın cilasını 3 haftada ya da ayda 1 yenilediğiniz sürece o reçineler kolay kolay yapışmaz. Tazyikli suyu basarsınız gider.
meguiars ın kilini aldım bi de biton para verrdimsürt allah sürt belki 500 kere surdum yavaş yavaş aldı reçineyi ama kili uygularken normal su puskurtup kilide ıslattım ben megerse yuzey ıslak kil kuru olucakmış:D ben ugraşırken bi amca geldi sıcak su dök bezle sil dedi döktüm sildim bi baktım çıktı hayret ettim :D boşuna ugraşmışız dedim kendi kendime ... :D ustunede meguiarssın ntx şampanıyla yıkadım pırıl pırıl oldu araç birazda ağaçtan ağaca değişiyo galiba
ben çam lekesini hayatım boyunca çıkaramadım ya.illa kil .. kil yoksa pasta.Spoilerın üzerinde renk solması oldu bu şey yüzünden.Kil dediğin gibi ilk yoğuruşta sadece su sıkılır Sonra yüzeye ılık ya da normal su sıkılabilir.
Xperia L cihazımdan ile gönderdim.Olası yazım hatalarım için Özür Dilerim.
ben benzincilerde iki köpük bol fırca ve suyla hallettim buyutulcek şey deil yaşadım gördüm :)
Ağaçlardan uzağa parkedin.
reçine cok uzun süre kaldıysa kilden başkası zor çıkartır boyaya zarar vermeden ana yeniyse ılık su ile de olur. kili sabunlu su ve cilalı sampuanı reçine olan yere sıkarak silerseniz sonuç alırsınız ancak ben öyle çıkarmıştım.
Aynı durum aracımda vardı. Hatta baska kalıntılarda vardı. Elinizle araca sürttüğünüzde sanki duvara sürtüyomus gibi oluyordu. Meguiars'ın kilini aldım bu bölgelere uyguladım. Ne varsa söktü aldı üzerine de güzel bir boya koruma yaptım. şimdi de her yıkama sonrası quick wax+boya koruma kullanıyorum. Aracın üzerinde mum tabakası olusturuyor kus pislediğinde yada recinede bu tabaka zarar görüyor boyaya işlemiyor dahi. Kesinlikle öneririm.