Yinemi akaryakıta zam?yeterrrrrrr
Yükselen petrol fiyatları ve dolar akaryakıt fiyatlarını vurdu. Bu geceden itibaren benzine 14 kuruş, motorine 17 kuruş, LPG'ye de 5 kuruş zam yapılacak.Benzin ve motorine geçtiğimiz hafta da sırasıyla 11 kuruş ve 8 kuruş zam yapılmıştı.
Zamlarla birlikte İstanbul'da 95 oktan benzinin litre fiyatı 5.06 TL'ye, 97 oktan benzinin litre fiyatı 5.16 TL'ye, motorinin fiyatı da 4.60 TL'ye yükselecek..
Bıktık artık bu zamlardan,yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Ynt: Yinemi akaryakıta zam?yeterrrrrrr
Alıntı:
celenlee Nickli Üyeden Alıntı
Zamla pek alakası yok ama:
Forumda bir çok kişi farkında değil ama bizler, yani araçları olanlar, ülkenin genelini temsil etmiyoruz. Çok şükür araçlarımız var.
Ülkemiz çoğunluğuna, şartlarına baktığımızda oransal olarak binek otomobillerin hala lüks olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle ÖZEL TÜKETİM.
Bazılarımız hatta tek kişi kullanıyor, bireysel binek halinde, (ne mutlu ben de o şekilde kullanabilmek isterim o da ayrı bir konu)
Ama iettlerde görmüyorsunuz tabi, iki kolunda iki cocukla seyehat eden kadınları, çoluk cocuk otobüslerde onlarca aktarma yapıp eş dost ziyaretine gidenleri vs. vs. bir dünya örnek. Ve bunların ne kadar çok olduğunu bilmiyorum, çünkü görmüyoruz.
Hal buyken, böyle bir suç duyurusunda bulunduğunuzda, o insalar sizin için nasıl bir duyuruda bulunur hiç düşündünüz mü :)
Ne demektir bu? O insanları kimse zorla bindirmiyor toplu taşımaya. Kendi tercihleri,veya imkanları dahilinde kullanıyorlar. Ben arabam olmasına rağmen toplu taşıma kullanan birisiyim. Verdiğiniz örnek çok ama çok saçma olmuş kusura bakmayın.
Herkesin eşit koşullarda yaşayabildiği bir ülke isterim ben de. Ama bunun mümkün olmadığını da bilmeliyiz.(sadece maddi anlamda söylüyorum. Kişilik,özlük hakları,adalet vs. Konularda herkesin eşitliğine inanan birisiyim.) Kimimizin durumu iyiyken,kimimizin kötü olabilir. Dolayısıyla,araç benim için lüks değil,ihtiyaçtır.
Siz aracınıza hobi maksatlı biniyor olabilirsiniz. Bu herkes için geçerli bir durum değil.
Devletin halkın cebinden çok para almasının(hele ki bu durumda) meşru,mantıklı hiç bir açıklaması yok. Varsa da bilmek istemem. Böyle pahalı benzin mi olur?..
MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi
Ynt: Yinemi akaryakıta zam?yeterrrrrrr
Mahkum diye bir şey yok. Dediğim gibi silah zoruyla binmiyor kimse toplu taşımaya..
MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi