arkadaşlar herkeze hayırlı akşamlar başlıkta da söylediğim gibi 2 hafta evvel kuşadasından marmarise giderken muğla yolu üzerinde dur kalkta tır sol tarafımdan sürttü ve iki kapımı ezdi :( kaza tutanağında belirtmeme rağmen ve haklı olmama rağmen haksız duruma düşüp %100 kusuru bana yazdılar ki kanıma çok dokundu :****( neyseki arabanın yürüyen aksamına hiçbirşey olmadı çok şükür.En önemliside eşimle bana bişey olmadı.Şimdi sizlere birşeyler danışmak istiyorum;
İlk olarak bütün hasar bende tırda herhangi bi hasar yok zorunlu trafik sigortam bozulmuş mudur acaba?
İkinci sorum ise kasko bu olay yüzünden bozuldu geçen seneden %30 indirim almıştım 1000 liraya sigorta yaptırmıştım geçen ay axa sigortadan.Poliçemde şöyle bi ibare var;
Hasarsızlık indiriminin korunması:
a.Poliçe süresi içinde bir adet camkırılması ve bir adet başka bir nedene bağlı hasar olması
B.Poliçe süresi içinde bir adet araca takılı ses,görüntü ve telefon cihaz ve tertibatının çalınması ve bir adet başka bir nedene bağlı hasar olması,
c. Poliçe süresi içinde bir adet araca takılı ses,görüntü ve telefon cihaz ve tertibatının çalınması veya cam kırılması veya sigortacıya %100 rücü imkanı veren hasarların dışında kalan nedenlerle meydan agelen sadece bir hasarın varlığı durumunda hasarsızlık indirimi sıfırlanmayacak yenileme döneminde aşağıdaki oranlaradan değerlendirilir;
%30 olan 1. Yıl indirimi yenilemede %20
%40 olan 2. Yıl indirimi yenilemede %30
%50 olan 3. Yıl indirimi yenilemede %40
%60 olan 4. Yıl indirimi yenilemede %50
Olacaktır.
sizce Allah göstermesin yenileme dönemine kadar başıma birşey gelmez ise bu yukarda söylenen oranlaradan yararlanbilir miyim?