Kesin ve net bir cevap lütfen?
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 senedir forumdayım fakat çok fazla aranıza yada muhabbetlere katılma şansı yakalayamadım. Şuan da bir problemim var ve bunu burada paylaşarak kesin bir çözüm bulmak için bu konuyu açıyorum.
Aracım 2011 Punto evo 1.4 fire dynamic s&s manuel vites. Aracıma ayın başında brc marka sıralı otogaz taktırdım ve yaklaşık 2 haftadır da bütün işimi gücümü arabayla yapmaya özen gösteriyorum ki acaba ne kadar sarfiyata yol açacak diye. Şimdi benim problemim şu: Forumda bir çok konuya baktım göz gezdirdim 10larca mesaj okudum fakat ve lakin bu araçların ayrı ayrı şehiriçinde ya da şehirdışında hangi koşullar altında ( klimalı şu kadar, 4 kişiyle şu kadar vs. ) ne kadar yaktığını kesin olarak bulamadım. Kimisi 25 kr demiş ama lt fiyatı belli değil, kimisi 19 demiş ama şehiriçi mi dışı mı belli değil, kimisi 30 demiş ne şartlarda bu kadar yakmış hiç belli değil :)
Kısacası benim soruma gerçekten bilgili ve tecrübeli arkadaşların net bir cevap vermesini rica ediyorum: Yukarıda özelliklerini belirtmiş olduğum aracımla sadece şehiriçinde klima açık ve ben hariç maksimum 1 yolcuyla ve ayrıca ortalama 2000-2500 devirde 1 depoda kaç km gitmem gerekir? Örneğin; 2.54 tl litre fiyatıyla 80 tl'ye fullediğim depo ile şehiriçinde bahsettiğim koşullarda kaç km yapmam gerekiyor?
Cevap verecek olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim :)