Trafik sigorta hiç yaptırmadım bilgilendirirmisiniz
Merhaba arkadaşlar öncelikle herkezin ramazan bayranı kutlar sevdiklerinizle gecirmenizi dilerim
1 hafta önce 2008 model 1.3 multicet actevite istanbul plakalı arac aldım 25 yaşindayım ve bu ilk arabam araca sigorta yaptırmam gerek ama en üygün nerde yada bana bu kaca patlar bu sigortada pazarlık söz konusu olurmu istanbul avrupa yakasında oturuyorum hoş uygun olsun anadolu yakasına da gecerim
Bu kanu hakkında beni bilgilendirirmisiniz
Aracı aldıgım arkadaş kendi yaptırdıgı sigortaya sormüş 600 tl fiyat bicmişler daha az bi ücrete yaptıra bilirmiyim
Re: Trafik sigorta hiç yaptırmadım bilgilendirirmisiniz
Alıntı:
hakanka Nickli Üyeden Alıntı
trafik sigortan yoksa çevirmede ceza yersin yada polisin kıllığına göre aracı bile bağlayabilirler,ben baya araştırdım en uygun fiyatı ankara sigorta verdi,bi fiyat al derim
Direk bagliyorlar sigorta olmadi mi...
Sent my GT-9500 Galaxy S4 using 2
Bayraminiz kutlu olsun oncelikle ve hayirli olsun.
Trafik sigortasi olmadan zaten ruhsat islemlerinizi yaptiramazsiniz. En son mevzuati bilmiyorum ama satis sozlesmesinden sonra trafik subeye gidip kendim halletmistim ruhsat islemlerini. Ruhsat islemi icin trafik sigortasini sart kosuyorlar. Ayrica tragik sigortasi olmayan araci direk trafikten men ediyorlar, o yuzden kesinlikle en hizli sekilde yaptirin.
Trafik sigortasinda pazarlik yok. Kaskoda biraz daha fazla sansiniz oluyor ama bu yil icin toplamda 1.500-2.000 TL tutarinda sigorta giderini gozden cikarin. Bu soyledigim tutar bir yillik trafik arti kasko sigorta bedelidir. Sizin ilk araciniz oldugu icin her turlu yuksek ucrete de hazirlikli olun. Sigorta indirimi alabilmek icin kazanizin olmamasi gerekmekte. Ilk musteriler genelde risk seviyeleri belli olmadigi icin en yuksek risk seviyesinden degerlemeye tabi tutulurlar. Ben uc yildir aracima ve hasarsizlik indirimine sahip olmama ragmen 1.500 TL ye yakin odeme yaptim hem kasko hem de trafik sigortasi icin.
OGS veya HGS edinmeyi de unutmayin. Is bankasi kartiniz varsa aylik 480 TL (600 TL de olabilir hatirlamiyorum tam olarak su anda) harcama taahhutu verirseniz OGS cihazinizi bedavaya veriyor. Ayrica kredi kartinizdan otomatik yukleme yapabiliyorsunuz. Bu sekilde kara listeye dusme durumundan kurtulup surekli yeni cihaz yeni cihaz harci gibi ucretlerden kurtulmus oluyorsunuz.
Araciniz istanbul plakali oldugundan anadolu ya da avrupa yakasi ikametiniz sigorta priminizde fark yaratmamaktadir.
Tekrardan hayirli olsun araciniz.
Sent my GT-I9300 using 2
Alıntı:
karaelmaz Nickli Üyeden Alıntı
Bilgilendirmeniz icin. Teşekkür ederim artık 600 gözden cıkaracagız peki bu sigorta neleri karşiliyo biri 600 biri 750 fiyat cıkarıyo bunlar arasında ne fark var yani ben neye 600 750 para ödüyorum
Trafik sigortalarinin kapsami her sirkette aynidir. Sizin carpip da hasar verdiginiz araclarin hasarini karsilar, tazminatlarda cebinizden para cikmaz. Kasko ise kendi aracinizda meydana gelen hasarlari karsilar(calinma,cam,hasar vb.)
Paralarin farkli olmasi tamamiyle sirketin politikasidir. Yani anadolu sigorta 600 verirken zurich 750 tl veriyorsa zurich sigortaya gore cok riskli bir musteri oldugunuz ortaya cikar. Bu durum ilk musteri oldugunuzdan dolayi boyle,yillar gectikce risk seviyeniz dusecektir.
Sent my GT-I9300 using 2
Alıntı:
karaelmaz Nickli Üyeden Alıntı
Noterden gecici ruhsat verdiler ve satiş sozleşmesi 1 ay icinde sigorta yaptırma süren var dediler yanı ben 1 ay dolmadan cevirmeyye yakalansam normal konturole cezamı alcam nöter 1 aydan sonra cezalı olursun demiştı
Cevirme oldugunda hicbir ceza odemezsiniz ama 1 ayin sonunda bu islemleri yaptirmazsaniz araciniz baglanir
Sent my GT-I9300 using 2