şahsi görüşüm tek şerit ve virajı bol yolda geceyi tercih ederim. onun dışında farketmez
Printable View
şahsi görüşüm tek şerit ve virajı bol yolda geceyi tercih ederim. onun dışında farketmez
çok kararsızım bu konuda :) 2sininde avantajı dezavantaj var, özellikle yaz aylarında
gece motorsiklet traktör vs görünmeyip kazaya sebebiyet verebiliyor farları ayarsızlar arka sis açanlar deli edebiliyor.
gündüz ise çok sıcak, radar riski daha fazla, trafik daha fazla, sıcaktan eriyen asfalt tehlikeli
benim tercihim şafakta çıkmak.
Yazın "Gece" (Tenha - Serin )
Kışın "Gündüz" (Hava şartları )
Kışın pek yolculuk yapmadığımı düşünecek olursam "Gece +1"
şafak bitene kadar izmirden çok uzaklaşamazsın ama ozan bey :)
Sabah 4 te çıkış en garanti :)
Gündüz tercih ederim her zaman. Ayarsız farlar gözümü ağrıtıyor maalesef...
Kesinlikle gece giderim, sakin ve dinlendirici.
Uzun yol hastasyım, sırf yol yapmak için gidip gelmişliğim var. :)
Uzun yolculuklarda gece tercih ederim. Etrafta pek acemi sürücü olmuyor, sakin ve serin yolculuk iyi oluyor.
Güvenlik açısından gündüz. Diğer kriterleri de (boş yol, hava sıcaklığı vs.) eklediğimde sonuç "sabaha karşı" çıkıyor benim için :) Gün ağarmadan az evvel.
Bencede gece kırmızı ışık yok ya da nadir, tenha yol serin hava. Arkadaşlarında dediği gibi hava ağarmadan hemen öncesi çok güzel oluyor birkaç araçtan başka birşey olmuyor.
gece +1 diyenlerdenim. serinlik ve yolun yönüne göre tenhalık olması sürüşü rahatlatıyor. ben klima sevmiyim :)
her ikisininde kendine göre güzellikleri mevcut :) ben hep gece çıkarım sabaha gideceğim yerde olurum günden kazanç gibi bir durum sanki. .ayrıca gecenin yalnızlığı sakinliği.radar riski az trafik yok. klima açılmaz yakıttan tasarruf sağlar. benim için tek dezavantaj aydınlatmanın yetersizliği . .
+1 Gece. Serin, yollar boş, asfalt erimemiş, araba-lastikler güneşten yanmıyor...
Gün doğmadan evvel hava daha serin olur geceye göre. Hem de daha aydınlık. :)
sabah 4-5 gibi yola çıkarım. güneş tepeye çıktığında varmış olurum.
bende klima sevmiyim :D
sabah namazını kılıp yola düşmek en iyisi eşimin memleketi salihli ye giderken istanbul dan namazı kılıp 5 e doğru çıkıyorum sabah serinliği bitmeden yalova yı boylamış oluyorum ve öğlen 12 gibi varmış oluyorum toplam 540 km bir menzil var mola olarak sadece susurluk yörsan da kahvaltı molası veriyorum
Alanya yolculuklarımda,yolu iyi bildiğim için geceyi tercih ederim. Uzun yol gerçekten iyi bir dinlendirici oluyor..
Onun dışında bilmediğim bir yol varsa, Şafak vaktini tercih ediyorum. Hem gün batımı güzel,hem de trafik,sıcak derdi olmuyor.
Ben de ayarsız farlardan,karşı şeritte uzunları yakarak gidenlerden şikayetçiyim :)
Motorola Atrix cihazımdan 2 aracılığı ile gönderildi.
Bencede gece yolculuğu daha güzel serin hava daha sakin yol hele Süleyman abininde dediği gibi tek şerit virajlı yolsa farketmek ve edilmek açısından gece yolculuk daha sağlıklı.
Bende şafak vakti çıkmak isteyenlerdenim..Sabah 3-4 gibi..Akşam güneşinide tam karşıdan vurduğu zaman hiç sevmem..Beni kör ediyor..Araç ışığından daha fazla gözümü alıyor..
Bir kez aksam saat 7 de yola cikip sabah 8 e kadar direksiyon sallamisligim var. Izinlerde tatile gitmek icin sabah 7 de yola cikiyorum genelde. Zamandan tasarruf olsun diyede gece cikarim. Bu bayram yine aksam saat 6 da yola cikicam herhalde sabah 8 e kadar yolda olurum... benim icin ikiside ayni araba kullanmak zevk benim icin... gecesi gunduzu farketmez...
Sent my GT-9500 Galaxy S4 using 2