29 mayısa gişelerden gidiş-dönüş bakiyem yokken geçiş yapmışım ve konuyla iligli ne gişede, ne de telefonla mesajla bir bilgilendirme almadım. Sonrasına kontrol ettiğimde durumu farkkettim. 1.80 gidiş ve 1.8 dönüş olan yerden toplam 300 tl ceza yemişim. durumu ilettim şikayette bulundum. gittiğim güzergahun belli olduğunu ve o güzegah dahilinde cezai işlem uygulanması gerektiğini belirttim. burada da tutar 40 tl oluyor. Aldığım cevap aşağıda!
Yazıklar Olsun Sana devlet!
Hgs Hırsızlığının Belgesi..
Sayın İLGİLİ, İlgili geçişler için ürününüz içerisindeki bakiyeniz yetersiz kalmıştır. Sözleşme ve yönetmelik gereği cezai işlem uygulanmıştır .Cezalar en uzak mesafenin 11 katı olarak Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmiştir.Düzeltme işlemi yapılamamaktadır,ilgili cezalar için tebligat ulaştığında ödeme işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.
Bakiye yetersizliği durumun da bakiyenizin yetmediği ilk geçişinizden sonra 7 gün içerisin de bakiye yüklemesi yaparsanız, geçişleriniz normal ücretlendirilmektedir,aksi takdir de cezai işlem uygulanmaktadır.
bakiye kontrolünü gerçekleştirmek kullanıcıların sorumluluğundadır .
HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerine
ve HGS geçiş ihlal cezalarına,
https://hgsmusteri.ptt.gov.tr
adlı internet sayfasından ulaşılabilmektedir.Belirtilen internet adresinden kullanıcı edinerek hesabınızla ilgili bilgilerinize ulaşabilirsiniz,
444 1 788 müşteri hizmetleri numarasınıda arayabilirsiniz.