Benzin depo kapağı arızası
Selam arkadaşlar,aracımın depo iç kapağı kilitlenmiyor(anahtar sorunsuz döndüğü halde,sıkışma yok) ...kilitlendi izlenimi veriyor fakat anahtarı çıkarttıktan sonra sola çevirince açılıyor...benzin alırken pompacı farketti...anahtara gerek olmadan açılabiliyor...gözle görülür bir kırılma ve kusur gözükmüyor...kapıları kilitleyince denedim,yine açıldı....bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen arkadaş varmı içimizde?
temsili resim:
https://img580.imageshack.us/img580/9549/zzkapakn.jpg
Cevap: Benzin depo kapağı arızası
tekrar tekrar yapacaksa hiç yaptırmamak daha iyi. benim araçta o şekilde :)
en iyi yanı ise anahtarı vermıyosun pompacıya
Benimkide kilitlenmiyor kapağı kapatıp devam yoksa budamı kronik arkadaş
Ben kendi depo kilidimi tamir ettim. Depo kilidinizi söküp eve götürün sonra kilidinizi sökün orda beyaz bir parça göreceksiniz. Kilidi kapalı konuma getirin (beyaz parça içeri girmiş olacak ) biraz zımparalayın şeklini bozmayacak şekilde sonra deneyin yetmezse biraz daha zımpara yapın. Sorununuz çözülecektir. Eğer içerisindeki parça kırılmış ise ozaman işiniz zor demektir. O parçadan temin etmeniz gerekmekte. Onuda bulmanız zor.
Alıntı:
timbaz Nickli Üyeden Alıntı
aynen böyle yaylarını değiştirebilirsiniz veya üstünü biraz zımpara yapabilirsiniz. Fakat sizinki kırık olduğu için yapışınca düzelir umarım.
İyi fikir ama ben tahtadan değil de sanayide delrinden falan yaptırırdım aynısını sonuçta neme maruz kalıyor. Yine de başarılı :)
Tahta degil , bir cesit sert plastik ;)
Yay da tukemez kalemden..
Alıntı:
Üstad tasarım sizin olmasada, sizi direk mucitlikte sınır tanımayanlar kulübüne üye yapıyorum😃
Ateş su tahta:)
Alıntı:
Ezeldenberi Nickli Üyeden Alıntı
Üstad tasarım sizin olmasada, sizi direk mucitlikte sınır tanımayanlar kulübüne üye yapıyorum😃
Ateş su tahta:)
[emoji12] [emoji12] [emoji12] [emoji16] [emoji3] [emoji2] [emoji16] [emoji6] [emoji106]
Bu arada guzel bir malzemedir ;)
Bir nevi tahta [emoji16]
https://uploads.-cdn.com/20170309/2e...cc776409ab.jpg
Polyemid plastik malzeme sanırım kullanılan.
Alıntı:
hoca sende iyice dalgaya vurdun , uzaktan bakınca tahtaya benziyordu talaşı falan :) Bu malzemeden şahane olur ;)