Zorunlu Reçete Uygulamasının Faturası Vatandaşa
Domuz gribi peydah olduğunda bende muayene için gidip ilaç yazdırmıştım. Eczacı borcumun 28 lira olduğunu söyledi. bende faturanın detayını istedim. ilaçların toplamı 3,50 lira idi. gerisi muayene ücreti vb devletin eczacılara tahsil ettirdiği ücretlerdi. ne diyeyim.
üç kez yeğenimi hastaneye götüren ablam orada rutin muayenenin ardından doktor ilaç vermediği için direk eve geliyor. iki hafta sonra yeğeni tekrar dokttora götürüyor ve doktor birtane şurup verip gönderiyor. eczaneye gittiğinde 48 lira hesap çıkıyor. eczacı 4 tane muayene ücreti ve vergileri ve 1,80 lira tutan ilaç ile birlikte bu borcu ödemeden ilacı veremeyeceğini belirtiyor. yanında para olmayan ve eşide şehir dışında olan ablam ağlamamk için zor tutuyor kendini. ilaç için para bulup ilacı alana kadar 2 gün geçiyor çocuk bronşite yakalanıyor.
bunu yaşayan benim öz ablam. şimdide ufacık bir aspirini, vermidonu vss bile eczaneden alamıyoruz. reçete şart. reçete için muayene şart. ilaç 1 lira ödeyeceğin para 12,5 lira... sosyal devlet... ne diyelim... allah razı olsun alkolü de yasakladılar... vatandaş tam kavuştu sağlığına...
Zorunlu Reçete'nin faturası vatandaşa - Hürriyet GÜNDEM
Ynt: Zorunlu Reçete Uygulamasının Faturası Vatandaşa
Ben ogrenciyim. Sigortam benden habersiz dusuruldu.ogrenci belgelerime ulasilmamismis ve 860 tl borcum var diye 2 hafta boyunca ulser tedavisi olamadim.Mide kanamasi gecirdim 18 yasinda.hastaneden cikinca kullanilan ilaclar icin 55 lira daha odedim.tabii benimki babam sağolsun halloldu ama, bu parayi odeyemeyen aileler ne yapacak??
MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi