Aracın kliması on numara soğutuyor, ısıtma performansı da aynı şekilde on numara çok beğeniyorum. Pek çok aracın dijital klimasıyla karşılaştırdım puntonun klima sistemini (Fiesta, Megane II, Honda Civic...) gerçekten diğer araçlara göre çok güzel çalışmakta.
Ancak gel gelelim o kompresör çalışmaya başladığında sürüş zevki sıfırlanıyor. Aynı motora sahibiz sizinle ve inanın abartmıyorum yazın şehir içinde camları açmak daha mantıklı geliyor. Kompresörün sesini duyunca sinir oluyorum bazen. Özellikle uzun yolculuklar sonrası aşırı derecede şişiyor ve ısınıyor o kompresör. Yoğun trafikte rolantideyken bazı anlarda kompresörün yarattığı titreşim direksiyona kadar geliyor. Sanırım bunların hepsi sizde de vardır :) Sorularınıza gelirsek: 1.soruyu cevapladığımı düşünüyorum :)
2) Evet fren pedalı sertleşiyor. Aslında bunu çok uzun zaman ben de fark etmedim ama bir gün ayağım frendeyken klimayı kapattığımda resmen pedal 1 cm kadar aşağıya indi. Ayağınız frende basılıdır marş yapıp çalıştırırsınız yavaş yavaş iner ya o hissiyat. Bu bir problem midir? İşte onu ben de bilmiyorum ama problemse hemen çözmemiz gerek...
3) Evet o sinir olduğum kompresör sesi. Forumda konu açtım... Video da koydum ancak çoğu kişi sesi duyamadı tabi haliyle. Çünkü çok belirgin değil. Daha çok kompresörün yorulduğu ve ısındığı durumlarda duyuluyor çünkü (mesela yaz sıcağında uzun bir yolculuk sonrası ya da dur kalk trafikte).
4) Aracın durma kabiliyetini zayıflatacağını sanmıyorum ancak daha fazla fren için daha çok güç uygulamak gerektiriyor bu da frene basma konforunu törpülüyor yani. Şehir içinde o farkı bariz hissediyorum. Klima açık değilken ufak hareketlerle sağlam frenleme yapabilirken klima açıkken biraz daha fazla kuvvet uygulamam gerekiyor. Ancak araç her iki şekilde de aynı duruyor.
Açtığım konuyu da şuradan inceleyebilirsiniz:
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...ve-ugultu.html
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Keyifli forumlar... :)