Merhaba arkadaşlar,
Yarın sabah erkenden Sakarya'ya doğru yola çıkacağım(otobandan). Tahmini olarak kaç saatte giderim? Otoban'da hız sınırı kaçtır ve şu aralar o yolda bilmem gereken birşey var mıdır?
Printable View
Merhaba arkadaşlar,
Yarın sabah erkenden Sakarya'ya doğru yola çıkacağım(otobandan). Tahmini olarak kaç saatte giderim? Otoban'da hız sınırı kaçtır ve şu aralar o yolda bilmem gereken birşey var mıdır?
hız olarak genelde 100-110 km ile giderseniz 3.5-4 saat civarı sürmesi lazım. hız sınırı 120 + %10 . yol hakkında bilmeniz gereken, sadece ankara-bolu arasında cankurtaran taraflarında ve bolu dağı tünel geçişinde dikkatli olun, tünelde hız sınırına uyun yeter :)
Ankara gişelerden sakarya'ya 110 km ortalama hız ile 3 saate girersiniz. İlk saat zaten Ankara sonrasında Cankurtaran'ı tırmanmakla geçiyor; ardından dörtdivan'dan bir saat içerisinde tünele girmiş oluyorsunuz. Tünelden sonra da yaklaşık olarak bir saat içerisinde varmış oluyorsunuz. Ben İstanbul Avrupa Yakası'ndan Gazi Mahallesi'ne en son 5 saat 30 dk'da girmiştim.
Bence hızınıza dikkat edin; olmadık bir yere radar koyabiliyorlar ve otoyolda bunları görmek sıkıntı yaratıyor. Hız sınırı 120 olduğu için otoyolda 130 ile gitmek bir sıkıntı yaratmaz; ama tünel içerisinde kesinlikle hız sınırına dikkat edin; kameralarla yakalıyorlar orada çünkü.
tünel dışında nerede radar var tam olarak ben bilmiyorum ama bir çok kez o hızlarda boludan sakaryaya gittiğim oldu bir sıkıntı görmedim. Ancak gezici polis araçları var sağdan yavaş yavaş giderler onlara dikkat ;)
bence nerde olacağı belli olmuyor o yüzden dikkatli gitmenizi tavsiye ederim.
Bu arada OGS var bende, OGS daha kalkmadı dimi, hala kullanılıyor?
kalkmadı ogs
Berceste'de bir kahvaltı yapılabilir; onun dışında yol üzerinde selahattin'in yeri var; orada kahvaltı var mı bilmiyorum ama yemekleri iyiydi. Onun dışında Dörtdivan'da Metro'nun dinlenme tesisinin olduğu bölgede bir yer daha var; hiç girmedim içine ankara'ya çok yakın olduğu için.
Berceste'de kahvaltı molası ile 120-130 sabit hızlarda yaklaşık olarak 3,5-4 saat aralığında Sakarya'ya girersiniz.