Sevgili Puntoseverler,
GP Türkiye'ye geldiği hafta alanlardanım. Bu forumu zaman zaman takip ederim ama üye olup mesaj atmak bugüne kısmetmiş.
Burada takip ettiğim ve bizzat kendim yaşadığım kadarıyla GP'nin işçilik kalitesinde ve ön süspansiyon sisteminden kaynaklanan problemler yüzünden aracımdan soğuduğumu söylemek zorundayım. Aslında bu biraz da beklentilerimin yüksek olmasından kaynaklanıyor sanırım. Yoksa GP, içinde bulunduğu B segmenti araçlarının en iyisi denebilecek bir araba, çünkü bahsedilen sorunların çoğu B segmeti araçlarda az veya çok mevcut diyebilirim.
Benim için çok önemli olan ön takımın sesli çalışmasıydı. Birkaç hafta önce kiraladığım 2007 diesel clio ile bunu çok daha net anladım. Tasarımı ve performansı ile GP'nin yanına bile yaklaşamayacak olan Clio'nun ön takımından bir çıt bile gelmemesi beni çileden çıkardı diyebilirim. İnadına girdiğim çukurlardan bile aynı hüsranla çıkmam bardağı taşıran son damla oldu.
Sonuç olarak B segmenti araçların beklentilerimi en az bir veya birkaç yönden karşılamayacağı kanısına vardım. Bunun üzerine C segmentinde bir araştırma sürecine girdim ve haftasonu Renault hariç (Fransız mallarını boykot) tüm markalara baktım. Aklımda kalan tek araç sedan Civic oldu. Hatta test sürüşü bile yaptım ve arabaya açıkça söylüyorum taptım arkadaşlar. Ancak ne olursa olsun GP gibi bir hatchbackten Sedan bir araca geçmeye bir türlü ısınamıyorum. Bu sebeple VW grubundan Seat Leon'u incelemeye başladım. Bu hafta bir test sürüşü ayarlamış olacağım ve işin kötüsü A3, Focus, Astra ... hiçbirisi bana en ufak keyif vermedi.
Tam Leon 1.4 TSI'da karar kılayım derken GP'den hayal kırıklığına uğradığım FIAT'ın Bravo'su geldi aklıma. T-jet motor ile Bravo gerçekten düşünülebilecek bir araç. Yanlız şu işçilik ve ön takım mevzularını da araştırmak istiyorum. Şimdilik elde ettiğim bulgulara göre Bravo'nun büyük bölümü Avusturya'nın Magnasteyr firması tarafından geliştirildiğini öğrendim. Bu firma aynı zamanda aşağıdaki marka ve araçları da geliştiren firma.Bravo'nun üretiminin yapıldığı fabrika ise Piedimonte S. Germano. GP'ninkiyse Turin'deki Mirafiori Fabrikasıydı. Yani GP ile aynı kronik sorunları yaşamaları için herhangi bir organik bağları görünmüyor. Zira tasarımcıları da aynı değil (aynı olmasını tercih ederdim gerçi).
- Audi
- Jeep Grand Cherokee
- Mercedes-Benz M-Class
- Volkswagen Golf Country
- Volkswagen Transporter Syncro
- BMW X3 - 8770 produced in 2003, 34,604
- Chrysler Voyager
- Chrysler 300
- Jeep Commander
- Jeep Grand Cherokee
- Mercedes-Benz E-Class 4MATIC - 23624
- Mercedes-Benz G-Class - 6833
- Saab 9-3 Cabrio - 9800
Bu uzun girizgahtan sonra esas soruya gelelim. GP 1.3/75MJ'ten, Bravo 1.4 120 veya 150hp T-jet'e geçmek sizce nasıl bir fikir? Yoksa Seat Leon 1.4 TSI daha mı iyi bir seçim? Leon test sürüşünü bu hafta yapıyor olacağım ancak Bravo için daha beklememiz gerekecek gibi görünüyor. Marka imajı olarakta Fiat'ın çok prestijli olmadığını gözlemledim. Kullanmayan hala eski imajıyla biliyor. Seat ise VW group.
Bakalım siz ne diyorsunuz?
Not: Bravo fotoları burada:
Voir le sujet - [Nouveauté] Fiat Bravo 2007