Maltepe Küçükyalı Birmot Servisinde yaptıracağım işlemler.
Merhabalar, yeni almış olduğum 2.el puntomu bu sabah bana yakın olan Maltepe Küçükyalı Birmot servisine götürdüm. Esas götürme amacım 4 adet lastik alıp rot balan işlemi yaptırım birde jantlarım hafif paslı görünüyordu onları boyatmaktı. Servise gittiğimde aracın kontrol ettiler ve 60.000 km bakımının atlanmış olduğunu söylediler (aracım 74bin kmde 2008 model). Bu kapsamda triger değişiminin gerekli olduğunu söylediler. Triger konusunda bildiğim kadarı ile 160.000km gösteriyor kullanım kılavuzu. BU yüzden bunu araştırmak istediğimi belirttim. Gerekli olan yağ değişimi vs daha önceki aldığım kişi yaptırmıştı. Daha sonra servis yetkilisi araca binip kontol yaptı ve City modundan kaynaklı bir ses olduğunu söyledi ve aracın şasi numarasından sorgulama yaptılar ve değişimin tamamen ücretsiz olacağını ve herhangi bir işcilik alınmayacağını, ellerinde parça olduğunu ve pazartesi akşamına değişim yapılıp teslim edeceklerini söyledi. Bende lastiklere baktım. 4 adet goodyear marka lastik talep ettim. Rot balans ayarları ve jant boyama işlemleri vs de dahil edildi lastik değişimine. Birde amartisör takozlarından ses ve titreme geliyordu. Bunlarında değişimi yapılabilir dediler ve onuda dahil ettik. Birde debriyaj balatasının değişmesi gerektiğini söylediler ki cidden debriyajımda bir sertlik vardı fakat ben bunuda düşünmek istediğimi belirttim. Düşünmek istediklerimi maddi bütçeyi biraz toparladıktan sonra 80.000 km bakımı kapsamında dahil edebileceğimi ilettim. Bütün bu işlemleri sıralamak gerekirse;
4 adet goodyear Duagrip 175/65/R15 lastik (sibop değişimlileri vs.) 160x4=640
Amartisör takozları değişimi 75x2=150
Jant boyama işlemi =Servis karşılıyor
City Modu direksiyon robotu değişimi =Servis karşılıyor
Aracın alt ve üst kısmında görünen motor kaput altındaki (plastik parçaların sağlamlaştırılması, eğilen alt denge demirinin düzeltilmesi, parçaların değiştirlmesi)= Servis karşılıyor.
Kapılardan gelen seslerin giderilmesi vs. =Servis karşılıyor
Gerekli olan yağların değişimi ve işçilik =110
Toplam ücret = 900TL tutuyor. Aracımı bıraktım işlemleri başlattılar.
Bu durum ile ilgili tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Genel olarak bakıldığında yapılan işlemler ile ücret arasında ciddi vir fark var mı? Birde başka ek olarak neler yaptırabilirim?
Ynt: Maltepe Küçükyalı Birmot Servisinde yaptıracağım işlemler.
Kitapçıkta t-jet için 120bin veya 5 yıl diye geçiyor yanılmıyorsam m-jet için bir bilgim yok malesef.