Kontak kapalıyken farları açma!!
arkadaşlar kontağı kapattıktan sonra farların ve gösterge paneli ışıklarını açmak ne tür bir ayar yapmam lazım kontak açıkta bekletmek zararlı biliyorsunuz ve bazen gece farı açık bırakıp gitmek gerekiyor anahtarı üstündemi bırakayım illa ve follow me sistemide bu durumda işe yaramaz süreli çünkü.bu anormal arabamda bu olması gereken olayı nasıl yapabilirim.eski arabamda yoktu bu istemiyorum akümü korumasın ben manuel kapatırım inerken.varmı bu ayarları yaptırabileceğim bir yer?
Ynt: Kontak kapalıyken farları açma!!
Hocam kontağı kapattığında bir kere sellektör yap, her yapışın 30 sn ekler. Böylelikle follow me aktif hale gelir. Kaç sn istersen açık kalır.
Mobil olarak cevapladı
M.YILDIRIM
Ynt: Kontak kapalıyken farları açma!!
Alıntı:
hamdi1905 Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar kontağı kapattıktan sonra farların ve gösterge paneli ışıklarını açmak ne tür bir ayar yapmam lazım kontak açıkta bekletmek zararlı biliyorsunuz ve bazen gece farı açık bırakıp gitmek gerekiyor anahtarı üstündemi bırakayım illa ve follow me sistemide bu durumda işe yaramaz süreli çünkü.bu anormal arabamda bu olması gereken olayı nasıl yapabilirim.eski arabamda yoktu bu istemiyorum akümü korumasın ben manuel kapatırım inerken.varmı bu ayarları yaptırabileceğim bir yer?
Yapilabilir ama tehlikeli demek yerinde olur.cunku kontak kapaliyken bile far acma koluna ve body computere geri elektrik beslemesi gidiyor olacak.bu durumu önlemek icin diot kullanmak yetersiz kalir profesyonel bi elektrikcinin elinin degmesi gerek.yoksa geri besleme sonucu zamanla ya far acma kolunuz yada body computer zarar gorur.aracin orjinal yapisini basit led ve lamba oyunlari haric degistirmek her zaman risklidir.caninizin frenler ve lastiklerin yani sira elektronik ve elektrik sistemlerinin saglikli calismasina bagli oldugunu aklinizdan cikarmayin derim.
GT-I9300 cihazımdan 2 ile gönderildi