araca multimedia desteği..! Sizce yapılmalı mı?
arkadaşlar merhaba. uzun zamandır kafamda bir proje var size de bir danışmak istedim.
şimdi araçlarımızın teybin üzerindeki hava üfleme ve birkaç düğmenin olduğu (city mod gibi) üniteyi biliyorsunuzdur. kafamda bu ünitenin benzerini bigisayar ortamında tekrardan tasarlayıp aracın cam tarafına doğru ekstra bir uzantı ekleyerek buraya da next piri reis 2 android navigasyon cihazını monte edebilecek ekstra bir ünite tasarlamak var. orjinalliği bozulmayacak düğmelerin ve hava üfleme yerlerinin. sadece kasa ve üzerine eklenecek olan uzantı tek parça olarak tasarlanıp yeniden üretilecek.
yani aracımızda 5 inç ekranlı android bir yol bilgisayarı olacak. aux ile teybe bağlanacak ve ses alabileceğiz. bluetooth ile telefona bağlanabileceğiz. bluetooth ile elm327 cihazı ile sürekli olarak araç bilgisayarına bağlı kalabilip tüm motor sayısal bilgilerini alabileceğiz.
tabi kalıplarını tasarlamak benim için basit de (uzmanlık alanım kalıp tasarımı) üretim aşaması maliyetli olacak.
sizce böyle bir şey üretmeye kalksam cihaz hariç sadece parça olarak satmaya kalksam alıcısı olur mu ve yine siz ce kaç liraya kadar genel bir alıcı kitlesi bulunur. (bu arada navigasyon cihazı 300 tl) mesela 500tl ye alıcı olur mu? cihaz + ürün 800tl ama tam bir multimedya sistemi...
(aslında cihaz bu olmak zorunda değil herhangi bir cihaza göre de tasarlanabilir. bu cihaz fonksiyonel diye tercih ettim. mesela iphone dock'u gibi...)
umarım kafamdakini hayal edebilmişsinizdir. önerilerinizi bekliyorum.