Arkadaşlar Moralim Bozuldu
Arabamın motorundan bir ses geldiğini bazı mesajlarımda yazmıştım. Soğuk motorda arabayla giderken 1500-200 devir civarında pat pat pat diye bir ses geliyordu. Kayış veya supaplardan şüpheleniyordum ben. Devir arttıkça ses hızlanıyor, yüksek devirlerde kayboluyordu. Sıcak motorda ise hiçbir ses yoktu. Tıkır tıkır işliyordu. Bu ses öyle bir ses ki, kaldırımdakiler bana bakıyor, yolcu koltuğunda oturan herkes soruyor ne sesi bu, arabanın nesi var diye... Ama bazen çok gürültülü oluyor bazen de az gürültülü oluyor, genelde de hep oluyordu sonbahar-kış başından beri...
2 ay önce servise gittim, gece servisin otoparkında bıraktık. Sabah denendi ama aynı sesi yapmadı. Ertesi gün beraber denedik yine yapmadı. Aracı aldım kullanmaya devam ettim ama ses devam ediyor. Nihayet Salı günü randevuyu aldım ve gece arabayı servisin otoparkına çektim. Çarşamba yine birlikte test sürüşüne çıktık. Allahtan bu sefer aynı sesi, önceki günlerdeki kadar yüksek olmasa da, az bir ses çıkararak yaptı ve ustamız sağ olsun durumun farkına vardı.
Arabaya yıllık bakım da yapılacaktı. Sorun da tespit edildi diye hepsini halletmelerini rica ettim.
Sağ olsunlar servisteki arkadaşlar çok alakalı, ilgililer. Yardımcı olmaya çalışıyorlar. Daha önceki gidişimde göğüs kısmındaki tıkırtıları hallettiler. Tamponla farın arası açıktı, onu düzelttiler... Ama şimdi moralim çok bozuk...
Niye diyecek olursanız, supap ayarında şüphelendiklerini söylemişlerdi. Gerekli kontrolleri yaparak supap ayarlarında bir sorun olmadığını görüklerini söylediler bu sabah telefonda. Aşama aşama ilerlemek istediklerimi, eğer iznim olursa silindir kapağını sökerek soruna neden olabilecek tespitlerini burada yapmak istediklerini söylediler. Bu çok ciddi bir işlem. Tüm motoru yere sereceğiz anlaşılan. Rektefiyeye doğru gidiyoruz galiba. İzin verdim telefonda. Sorunumu çözün, kafam rahat olsun dedim. Bu araba benim çocuğum gibiydi. Şu anda çocuğum ameliyata girmiş gibi hissediyorum...
Evlenene Allah yardım eder derler. Tam da mobilya, ev vs. bakma dönemindeydik. Arabaya en çok ihtiyacım olan dönem... Hafta sonu bir sürü yere gidip birçok şeye bakacaktık. Allah yardımcım olsun...
Ynt: Arkadaşlar Moralim Bozuldu
Geçmiş olsun..
GT-S5830 cihazımdan 2 ile gönderildi